Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Burnley – Manchester United 0-1

Burnley v Manchester United - Premier League

Manchester United åkte ett par mil norröver för möte med Burnley med mål att lägga beslag på förstaplatsen i ligan, vilket man till slut också lyckades med.

Det var till en början ett ställningskrig som utspelades på Turf Moor. VAR-situationerna avlöste varandra och att varken mål gjordes eller röda kort delades ut var kanske en aning oväntat.

United höjde sig successivt efter paus och malde och malde till dess att Burnley inte klarade stå emot. Förgrundsfigur? Paul Pogba.

Fransmannen dominerade på ett sätt vi vet att han kan men som visas alldeles för sällan. Igår lät hursomhelst mittfältaren fötterna tala och fick göra matchens enda mål med ett riktigt klassavslut.

I och med gårdagskvällens tunga seger leder nu United Premier League, tre poäng före laget som ligger tvåa.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra

David De Gea: 6

Kan inte erinra mig om en enda kvalificerad räddning De Gea behövde göra. Hade däremot gärna sett att spanjoren rusat ut och kört över McTominay i slutskedet och boxat undan bollen, likt Henderson på Bailly mot Watford. Men äga sitt eget straffområde ”ain’t for De Gea”.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Utmanades väl inte en enda gång på sin kant och hade det relativt lugnt bakåt. Framåt? Som vanligt, nada.

Eric Bailly: 7

Bailly kompletterar Maguire på ett bra sätt och vice versa, det visar man inte minst under gårdagen. Ser fladdrigt ut ibland men känslan är att ivorianen har full koll på vad han gör. Block à la Vidic i första halvlek, vilket bara det nästan är värt högsta betyg.

Harry Maguire: 8

Besiktningen inför Liverpool gick igenom, och det utan någon egentlig anmärkning. Ostskivan hänger såklart alltid i luften när Wood och Barnes står på andra sidan, men Maguire har full kontroll tillsammans med Bailly. Överbetyg, säger ni? Nej, säger jag. Faktum är att kaptenen var mycket bra igår kväll. Gör ett regelrätt (?) mål dessutom.

Luke Shaw: 6

Varnad. Som vanligt stabil defensivt och gör inget större väsen av sig offensivt. Svingar dock in bollar i straffområdet med förvånansvärt fin precision då och då. Stannade helt korrekt kvar på planen efter ”den där” situationen.

Nemanja Matic: 7

En match som passade Matic väl då tempot inte var för högt och gavs därmed god tid med bollen. Gör mycket i det tysta. Vinner många dueller och spelar tryggt från minut 1 till 98.

Paul Pogba: 8,5

1 mål. Okej i första halvlek. Är årskurs 6-eleven som spelar skolgårdsfotboll mot lågstadieeleverna i andra halvlek. Dominerar med sin fysik och spelar boll på en egen nivå. Kröner insatsen med ett volleymål där utförandet håller absoluta toppklass. Prestationer likt dessa som krävs för att United ska vara med hela vägen under våren. Hade fransmannen gjort lika bra första 45 hade betyget nästintill snuddat på högsta möjliga.

Bruno Fernandes: 6

Varnad. Utbytt 89′. Startar svagt men höjer sig ju längre matchen lider. Ungefär som hela United. Såklart en fot med i upprinnelsen till målet men i övrigt ganska trubbig. Kunde bytts tidigare. Börjar vi se resultatet av det hårda matchandet av portugisen nu?

Marcus Rashford: 5

Utbytt 80′. För lite verkstad här. Spelar såklart inte på favoritpositionen, men Rashford får ändå ut för lite av sitt spel. Tar sig stundom runt en trött Pieters men visar inte mycket till slutprodukt när det väl gäller. Den fina framspelningen till Pogba ska givetvis uppmärksammas, men höjer helhetsintrycket gör den inte.

Anthony Martial: 6

Utbytt 90′. Lite liknande syndrom som kollegan på andra kanten. Martial känns emellertid en aning vassare och ligger bakom fler farligheter. Behöver hem och nöta avslut.

Edinson Cavani: 6

Lyckades nästan bara komma i lägen med vänsterfoten av någon anledning och då var skärpan obefintlig. Lägger dock ner ett hästjobb och vinner både dueller och boll vid ett flertal tillfällen.

Mason Greenwood: n/a

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 89′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Axel Tuanzebe: n/a

Inbytt 90′. Spelade för kort tid för att betygsättas.