Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer öppnar upp i intervju; Stoney inför Chelsea

Manchester United Press Conference

Det är lite drygt 24 timmar kvar till säsongens (med rätta) mest upphaussade match, den där United skall fightas om ligaledningen med Liverpool på Anfield (som glädjande nog ingen i gårdagens På Spåret visste att Liverpools arena heter). I nyhetssvepet hör vi mycket från Ole Gunnar Solskjaer som pratat med norsk media, men också från Casey Stoney som laddar upp med damerna inför deras superviktiga toppmöte mot Chelsea.

Solskjaer om Diallo

Ole Gunnar Solskjaer har pratat om nyförvärvet Amad Diallo med norska Dagbladet, och det finns ett antal intressanta citat att ta med sig därifrån. Till exempel verkar det inte som att Diallo kommer få vänta lika länge på sin A-lagsdebut som Facundo Pellistri, som ju ännu inte fått känna på A-lagsspel.

”Låt honom  få lite tid. Men om det är mot Liverpool i ligan, Liverpool i FA-cupen, nu till helgen eller om två eller tre veckor. Det är frågan. Vi har en väldigt frisk trupp, det är bara en eller två som är tvivelaktiga i helgen. Jag utesluter inte att han är med i truppen till Liverpool-matchen. Saker kan ske.

”Du ser hur fort saker sker här borta i England. Plötsligt har ett lag sex spelare borta med corona. Så man vet inte. Jag vill inte sätta någon tidspunkt på det, men han är i alla fall med i gruppen, tränar med oss och kan bli vald i truppen.”

I en artikel på Uniteds officella hemsida säger Solskjaer att Diallo ser komfortabel ut på träningarna och kommer in i det bra.

Solskjaer om vardagen och ryktena om avsked

Dagbladet har försökt maximera utfallet av sin intervju med Solskjaer, och i en annan artikel de släppt förklarar Solskjaer att det är annorlunda att träna laget nu under corona.

”Jag kan inte ta upp en ungdomsspelare att träna med oss till exempel. Det är inte tillåtet med dessa regler. Vi måste vidta försiktighetsåtgärder, och de håller vi oss till. Vi har egna ’bubblor’, och är du ute ur den så måste du ha två negativa tester innan du kan komma tillbaka.”

Gällande ryktena som kom i höstas om en eventuell sparkning säger Solskjaer att han inte påverkades av dessa.

”Vi tryckte inte på någon panikknapp. Vi har haft ett fokus hela tiden: att detta är ett långsiktigt projekt. Vi tänker på klubbens bästa och hur vi skall se ut om ett litet tag. Vi har haft tron på det vi jobbar med, vi vet hur vi vill att det skall se ut. Så vet vi också att enskilda matcher kan vi inte kontrollera utfallet av. Men du måste kontrollera processen, och det tycker jag att vi gör.”

Stoney inför Chelsea

Det är inte bara herrlaget som har stormatch imorgon, även damerna är i gasen, lämpligt även där i en stormatch som handlar om förstaplatsen. Vid 15.30 är det avspark borta mot Chelsea, som ligger tre poäng efter United och dessutom har en match mindre spelad.

Enligt Stoney är alla spelare förutom långtidsskadade Alessia Russo tillgängliga, inklusive supertalang Lauren James. Gällande Russos rehab säger Stoney att Russo är en enastående ung kvinna, baserat på hennes fokus och hur bestämd hon är.

Damerna har under veckan tvingats bort från sina normala träningsplaner på grund av problem med efter snöväder. Någon större nöd lär det dock inte ha gått på dem, då man istället har tränat på Carrington i veckan. Flytten dit är dock bara tillfällig.

Värvning till damerna?

Abbie McManus samt Amy och Millie Turner verkar inte vara tillräckligt med mittförsvarare för Casey Stoney. Nu ryktas det om att United skall värva in den norske mittbacken Maria Thorisdottir från Chelsea.