Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nya tider för dammatcher; Solskjaers presskonferens del två

Newcastle United v Manchester United - Premier League

Ikväll är det återigen match, den här gången på Craven Cottage mot Fulham. Under eftermiddagen kommer matchdagsbloggen ut och vi börjar ladda för ännu en match. Innan vi ställer in fokuset på kvällens drabbning så ska vi ge er några nyheter, i form av att nya tider för dammatcher har annonserats samt att vi ger er vad Solskjaer hade att säga på den andra delen av gårdagens presskonferens. 

Nya tider för dammatcher

Två nya tider för dammatcher har nu annonserats. Vi gästar Everton den 31 januari klockan 15.30 (svensk tid) samt så tar vi emot Reading den 7 februari klockan 13:30 (svensk tid).

Solskjaers presskonferens del 2

Vi tog igår upp första delen av Solskjaers presskonferens inför mötet mot Fulham, och nu har även andra delen kommit ut. Detta sa norrmannen på den delen:

Shaws form: ”Luke har väldigt bra teknik, bra kvalitet. Hans mentalitet och fysiska tillstånd är mycket bättre. När han exempelvis mot Liverpool nu senast fick tag i bollen så löper han konstant framåt och mer offensivt vilket är en sak jag sagt åt honom att göra, och det har han utvecklat på ett mycket imponerande sätt. Han har förbättrat sina offensiva räder, sina löpmeter och ligger där uppe vad en en ytterback borde ligga. När du har den talangen som Shaw har och hans mentala och fysiska förmåga är på topp så är han grym.”

Mer Shaw om självförtroendet: ”Hans självförtroende har ökat markant den här säsongen. Han vet om att han inte kommer spela varje match och vet att han har Telles och Williams bakom honom vilket gör att han kan ta ut sig ännu mer på matcherna och vet att om han gör en sämre insats så finns Telles där som kan hoppa in och göra det bra. Konkurrensen på vänsterbacksplatsen har ökat hans fokus ännu mer och gjort att han vill jobba ännu hårdare än vad han redan gjort.”

Mötena mot topp 6: ”Det har varit väldigt tajt i de matcherna den här säsongen, det är små marginaler. Det är bara Tottenham som vi förlorat mot av de lagen som är närmast oss, och vi har inte släppt in mål mot varken Man City, Chelsea eller Liverpool så det är en styrka i sig. Självklart vill vi vinna de matcherna men det är ett steg på vägen att vi håller tätt mot de flesta.”

Spelares lyft under din ledning, exempelvis Martial: ”Det är inte bara min förtjänst att spelare har lyft sig. Jag har ett fantastiskt tränarteam runt om mig som hjälper mig och spelarna på ett grymt sätt. En annan anledning kan också vara att jag gillar att prata med spelarna både i grupp men också individuellt och de individuella samtalen är jätteviktiga för mig att ha och kanske är en anledning till att de höjt sin nivå.”