Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Ändå en glädjande historia i slutändan

Manchester United v Club Brugge - UEFA Europa League Round of 32: Second Leg

Odion Ighalo lämnade tidigare i veckan Manchester United. Våra åsikter och tankar om det hittar ni här.

Odion Ighalo har lämnat Manchester United. Vad är din spontana reaktion på det?

Mikael Österdahl: Det blev lite vemodigt direkt när han postade sitt farvälmeddelande. Fantastiskt med spelare som så uppenbart brinner för klubben.

Marcus Beijar: Det är trots allt mest en axelryckning. Han har ju inte spelat, inte ens varit i truppen (med några cupundantag) den här säsongen. Kunde nästan ha fått gå tidigare.

Gustav Brinck-Larsen: Att jag trodde att det skulle komma på söndagen, inte före matcherna mot Sheffield och Arsenal.

Elias Hallström: Tar det med en axelryckning. Han har varit lite som ett spöke i United; han finns där men syns aldrig.

Adam Fröberg: Väntat och rätt. Ändå en glädjande historia i slutändan, efter förutsättningarna.

United förefaller inte ha försökt förlänga lånet. Gör klubben rätt?

Mikael Österdahl: Självklart. Han är inte tillräckligt bra.

Marcus Beijar: Helt rätt. Frågan var snarare om man gjorde rätt som behöll honom.

Gustav Brinck-Larsen: Självklart. Han var en nödlösning som bara skulle stannat en begränsad tid. Att han blev kvar halva den här säsongen berodde ju enbart på att det var så man kunde lös att han var kvar efter pandemiuppehållet förra säsongen, men antalet matcher den här säsongen visar ju tydligt att han inte behövdes i år.

Elias Hallström: Ja, givetvis. Det frigör om inte annat lite löneutrymme.

Adam Fröberg: Helt rätt. Då Solskjaer inte tycks ha velat använda honom typ alls denna säsong vore det så klart märkligt att försöka förlänga lånet.

Kommer du att sakna honom?

Mikael Österdahl: Nej, det kan jag ändå inte påstå. Verkar vara en härlig person men ett år, fem mål och 760 minuter är i slutändan allt han gjorde för klubben.

Marcus Beijar: Nej, det kommer jag inte.

Gustav Brinck-Larsen: Inte spelaren, nej. Som person verkar han ju dock vara härlig.

Elias Hallström: Nej, är det simpla svaret. Det är svårt att sakna någon man inte haft någon riktig relation till. Gillar hans personlighet och den kärlek han uttryckt till klubben men det räcker liksom inte.

Adam Fröberg: Nej, inte egentligen. Var en kul story i början och glädjande med målen han ändå fick göra. Men det stannar där.

Vad är ditt bästa minne av Odion Ighalo?

Mikael Österdahl: Hans arbete före Scott McTominays mål mot Manchester city i mars.

Marcus Beijar: Låter dumt, men målet mot LASK.

Gustav Brinck-Larsen: Det är väl hela första månaden generellt egentligen.

Elias Hallström: Kanske hans mål mot LASK på bortaplan. Ribba in med vänstern.

Adam Fröberg: Landar ändå på det oerhört vackra målet borta mot LASK i Europa League, precis innan all fotboll stänges ner våren 2020.

Vad ger du honom för betyg på Unitedkarriären?

Mikael Österdahl: Ett rungande godkänt landar jag ändå på, men då viktar jag tiden före coronauppehållet betydligt högre i omdömet. Han gjorde ändå det han skulle och kan lämna med högt huvud.

Marcus Beijar: Svårt att betygsätta en så brokig ”karriär”. Han är väl godkänd sett till förväntningarna, men han var sist och slutligen inte bra nog för den här klubben.

Gustav Brinck-Larsen: För den perioden han var tänkt är han godkänd. Den här säsongen får han ett n/a.

Elias Hallström: Godkänt. Inte mer eller mindre.

Adam Fröberg: Godkänt. Kom in som ett alternativ för att avlasta vissa spelare i en tuff period. Det gjorde han varken mer eller mindre.

Har han motsvarat, överträffat eller inte nått upp till de förväntningar du hade på honom?

Mikael Österdahl: Fram till coronauppehållet överträffade han mina förväntningar ordentligt. Därefter har han underträffat förväntningarna. I somras var han dålig och den här säsongen har han inte gjort någon glad det lilla han har fått spela. Trots att perioden efter uppehållet är längre så viktar jag det ändå till att han sammantaget har motsvarat förväntningarna.

Marcus Beijar: Det är väl ungefär vad man kunde förvänta sig. Truppspelare men inte bra nog för att ta en permanent plats.

Gustav Brinck-Larsen: Överträffade första månaden, sedan avtog det sakta så att han ganska precis motsvarade förväntningarna.

Elias Hallström: Motsvarade väl ändå förväntningarna. Initialt var de ju inte skyhöga precis. Tycker vi fick ut ungefär det vi kunde från honom. Ett par cupmål hit och några halvdana ligainhopp dit.

Adam Fröberg: I början överträffade han dem med tanke på att det blev aningen fler kassar än jag trott, men summerat blir det ändå att han motsvarar förväntningarna så här ett år senare.