Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Newcastle United 3–1

Trots en allt annat än övertygande insats blev det äntligen en seger i Premier League igen. Manchester United spelade upp sig i den andra halvleken och då orkade inte Newcastle stå emot. 

De första 15 minuterna av matchen höll knappt Sunday League-klass. Båda lagen slog bort ofantligt mycket passningar och så mycket slarv i en match var det längesedan jag såg.

Trots bristen på kvalitet var det Newcastle som såg piggast ut och testade De Gea ett flertal gånger i inledningen av matchen. Därför kom Manchester Uniteds ledningsmål oväntat.

Marcus Rashford tog emot bollen ute på kanten och efter att ha snurrat upp Emil Krafth totalt vek han inåt i banan och avslutade distinkt i första hörnet. Vackert mål!

Den ledningen höll dock inte länge. Bara någon minut därefter kvitterade Allan Saint-Maximin för gästerna då han förvaltade en slarvig rensning av Harry Maguire på bästa sätt. Fint avslut av fransmannen. 1–1 stod sig till halvtid.

Det krävdes inte mycket från United för att den andra halvleken skulle vara bättre än den första. Efter en lite svajig inledning höjdes tempot efter den 50:e minuten och det gav utdelning fort.

Nemanja Matic hittade en öppning och via en skarv från Bruno Fernandes letade sig bollen fram till Daniel James som inte gjorde några misstag när han sköt 2–1.

Därefter blev det egentligen en transportsträcka mot slutsignalen och när United fick straff efter att Rashford blivit tacklad med femton minuter kvar att spela var det klart.

För Bruno Fernandes missar ju inte från straffpunkten, 3–1 och game over. Starkt att vinna trots en svag prestation men det krävs bättre insatser i framtiden.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Inledde med att slå bort en helt obegriplig boll som landade rakt på Joelinton. Som tur var finns inte kvaliteten i Newcastle för att utnyttja sådana lägen. Annars står han för en godkänd insats men det känns aldrig helt säkert när han vaktar buren. Chanslös på målet men tycker fortsatt att Dean Henderson bör få chansen framöver.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Godkänd insats av högerbacken. Egentligen inte mycket att säga, hade det stundtals tufft mot Saint-Maximin men spelade upp sig i den andra halvleken. Hade önskat mer överlapp, främst i den andra halvleken då Jamal Lewis såg riktigt slutkörd ut från minut 60 och framåt.

Victor Lindelöf: 6,5

Helt klart en godkänd insats av Lindelöf. Blev frånsprungen vid ett tillfälle i den första halvleken av Almiron men redde ut den situationen på ett bra sätt. Utöver det sattes han nästan aldrig på prov och var som vanligt bra i passningsspelet.

Harry Maguire: 6

Likt sin mittbackskollega står kaptenen helt klart för en godkänd insats. Ställdes likt Lindelöf sällan på prov och gör det han ska bra. Förutom på deras mål, en sådan nick rensning får man inte göra i eget straffområde och den här gången straffar det sig. Det som drar ned betyget till endast en ”6a”.

Luke Shaw: 6,5

Inte lika bra offensivt som under de senaste månaderna men som vanligt finns han nästan alltid spelbar i offensiven. Tar sig runt bra någon gång men krävs bättre kvalitet i den sista passningen då. Stabil defensivt som vanligt. Bättre än Wan-Bissaka.

Fred: 4,5

En av brassens sämsta insatser den här säsongen, på gränsen till usel. Kan inte minnas att jag sett en spelare slå bort så många enkla passningar under en match innan. Bidrar som vanligt med sin energi men det räcker inte. Sämst på planen tillsammans med Martial.

Nemanja Matic: 6

Spelade upp sig i den andra halvleken efter en riktigt svag första halvlek. Aktionen vid 2–1 målet håller hög klass och visar även sin klass i det defensiva spelet. Kan betydligt bättre men en godkänd insats av serben.

Daniel James: 6,5

Utbytt 88′. Efter en makalöst usel första halvlek av walesaren där han inte bidrog med någonting blev det bättre i den andra halvleken. Kan inte säga att målet kom välförtjänt för honom men han är på rätt ställe och avslutar bra. Bidrar mer i spelet i den andra halvleken men den här insatsen räcker inte till ett jättehögt betyg. För många brister i beslutsfattande och spelintelligens.

Bruno Fernandes: 7

Trots att han inte gör sin bästa match lämnar han ändå planen med ett mål och en assist vilket visar vilken klass portugisen besitter. Assisten till James ledningsmål är ju mer tur än skicklighet, men utan den touchen bryter Lewis så den är viktig. Iskall från straffpunkten, som vanligt.

Marcus Rashford: 8

Utbytt 88′. Bäst på planen. Snurrar elegant upp Emil Krafth och avslutar sedan väldigt distinkt vid 1–0 målet. Ligger bakom det mesta i anfallsväg. Kan få upp huvudet och leta en passning lite oftare men också viktigt att han utmanar eftersom ingen annan gör det. Fixar också straffen där han kyligt håller i skottet vilket inte många andra hade gjort. Mycket bra insats.

Anthony Martial: 3,5

Utbytt 68. En av fransmannens absolut sämsta insatser i United-tröjan. Tycker att hans felvända spel i den första halvleken var helt okej. Däremot var han matchen igenom väldigt slarvig i passningsspelet. Hotar dessutom alldeles för sällan i djupled och ser ut att ha tappat modet att utmana. Helt under isen.

Mason Greenwood: 6

Inbytt 68’. Bidrar trots endast 20 minuters spel med mer än vad Martial gjorde under 70 minuter. Bra rörlighet och hela tiden spelbar. Har ett skott utifrån som såg ut att vara längre ifrån än vad det var. Piggt inhopp.

Juan Mata: N/A

Inbytt 88′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Shola Shoretire: N/A

Inbytt 88′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Otroligt kul att få se 17-åringen debutera. Hade varit kul om han fått mer än två minuter.