Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Publik på läktarna väntas; McQueen diagnosticerad med demens; Galton långtidsskadad

Den stora snackisen borta på öarna det senaste dygnet har varit den om lättade coronarestriktioner som kommer gälla framöver, vilket bland annat öppnar upp för publik på arenorna igen. Vi nås därutöver av ett tråkigt besked i form av att den tidigare United-spelaren Gordon McQueen diagnosticerats med demens. 

Vi spinner även vidare på gårdagens rykte om Nikola Milenkovic samt lite annat.

Publik framåt våren

Under gårdagen fick vi besked från den brittiska regeringen att man successivt kommer släppa på coronarestriktionerna.

Detta innebär att man nu går ifrån de så kallade nivåerna och inför nu en trappa, där man efter specifika datum lättar på restriktionerna. Nedan kan ni se en bild på hur det ser ut.

Om allt går enligt plan kan i sådana fall sista omgången av Premier League spelas inför publik, antingen till ett antal av 10 000 eller 25% av den specifika arenans kapacitet, beroende på vilket som är minst.

Än är datumen för omgång 37 och 38 inte spikade, detta bland annat på grund av FA-cupfinalen som går av stapeln den 15 maj. Skulle United gå till final kan därför en midweek-match inför publik nästkommande vecka bli aktuell.

Som ni också ser under steg 4 så är förhoppningen att man ska kunna återgå till någon sorts normalitet, exempelvis med fullsatta läktare. Återstår att se…

McQueen diagnosticerad med demens

Gordon McQueen representerade Manchester United mellan 1978-1985 och gjorde närmare 200 framträdanden i den röda tröjan.

Idag har vi nått av det dystra beskedet att 68-åringen diagnosticerats med demens.

McQueens familj gav nyligen beskedet, som man var varse om sedan i januari.

”Som familj kände vi att det var viktigt att låta omvärlden veta och därmed öka medvetenheten om sjukdomen, så att det kan hjälpa andra i liknande situationer,” säger frun Yvonne tillsammans med barnen Hayley, Anna, och Edward i ett uttalande.

Föregående år dog både Jack Charlton och Nobby Stiles till följd av demens samtidigt som den andre Charlton-brodern, Sir Bobby, fick ett demensbesked.

Manchester United-familjens tankar är idag med Gordon McQueen och anhöriga.

Bobby vaccinerad

Apropå nyss nämnde Sir Bobby Charlton, så har United-legendaren vaccinerats för Covid-19. Detta skedde igår (måndag).

Galbraith i Europa League-truppen

Manchester United har nyligen adderat reservlagsspelaren Ethan Galbraith till Europa League-truppen och rimligtvis borde det innebära att den nordirländske mittfältaren tar plats i matchtruppen mot Real Sociedad på torsdag. I och med att 19-åringen tillhör B-listan kan spelaren läggas till i efterhand.

Galton borta i månader

Damlaget får med största sannolikhet klara sig utan Leah Galton resten av säsongen.

Anfallaren har åkt på en fotledsskada och uppges bli borta de närmaste månaderna.

Galton skrev på ett nytt kontrakt med United tidigare i år som sträcker sig till 2024 och är dessutom lagets bästa målskytt så här långt med sina sex mål.

Dragkamp om Milenkovic

Vi rapporterade under gårdagen om att Fiorentinas 23-årige mittback Nikola Milenkovic tycks vara ett hett byte på transfermarknaden.

Nu nås vi även av tyska uppgifter, som gör gällande att serben drar åt sig intresse från Borussia Dortmund. Ett första samtal ska ha förts mellan spelarens agent och Fiorentina, uppger Sky-journalisten, Max Bielefeld.

Han avslutar med att både United och Liverpool också ska ha hört sig för.