Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Crystal Palace – Manchester United

Efter att ha befunnit sig i London redan i söndags är det nu dags för återresa till huvudstaden igen. Crystal Palace står för motståndet imorgon kväll och ser vi till Uniteds facit på Selhurst Park de senaste åren, är statistiken sannerligen på bortalagets sida.

Manchester United

Det var ingen sprakande föreställning vi bjöds på i söndags kväll när United gästade Stamford Bridge och Chelsea. Som tidigare möten med topp sex-lagen den här säsongen lyckades inte Ole Gunnar Solskjaers mannar spräcka nollan framåt, men man tätade samtidigt bakåt. Faktum är att United inte gjort ett enda spelmål mot ”bix six”-klubbarna den här säsongen.

Vi få därför förlita oss på att man steppar upp imorgon, när man tar sig an ett Roy Hodgson-lett Crystal Palace. På den arenan har United nämligen inte förlorat så länge ligan gått under namnet Premier League. Senaste gången man möttes nere i London var i juli förra året. Då vann United med 2-0.

Men, vem ska stå för målskyttet då? Edinson Cavani är i skrivande stund ett osäkert kort. Enligt uruguayanen själv är dock förhoppningen att kunna vara redo till imorgon, efter ett kortare skadeuppehåll. Med Cavanis rörelse och hot inne i boxen får United ytterligare en dimension i anfallsspelet, vilket så tydligt saknades i söndags.

Vad gäller spelare som kan tänkas vara aktuella kan man nästan utgå från att Solskjaer tänker ungefär likadant med startelvan som senast. I backlinjen samt på målvaktsposten lär inga förändringar ske, dels med tanke på att nollan förblev intakt, dels för att namnen brukar vara de mest förekommande i försvarsledet.

På mittfältet går det däremot att sätta ett frågetecken för Fred. Inte för skada eller andra skavanker, utan rent formmässigt. Brassen har sett aningen svag ut på sistone, där det framför allt brister i passningsspelet. Nu blir det sannolikt ingen förändring på det centrala mittfältet, mest med tanke på att Fred tillsammans med Scott McTominay visat sig vara den bästa konstellationen. Paul Pogba är ju som bekant skadad och är därför inte aktuell. Nemanja Matic? Tveksamt att han går in.

Bland de offensiva pjäserna bör Daniel James rimligen gjort sin sista match på ett tag nu. Det finns att jobba på för walesaren, kan man säga. Då United lär vara spelförande mot Palace blir James kvaliteter inte särskilt fruktsamma och därmed bör Mason Greenwood istället ta platsen till höger. På andra kanten hittar vi Marcus Rashford, medan det längst fram högst troligt blir Anthony Martial. Har jag glömt någon? Just det, Bruno Fernandes. Att han startar är emellertid lika säkert som att solen går upp varje dag.

Möjlig startelva:

Crystal Palace

Örnarna från södra London har minst sagt blandat och gett under säsongen. Som vanligt, med andra ord. Resultatbilden består verkligen av hela paletten, så att säga.

Sedan årsskiftet har man bland annat vunnit fyra matcher i ligan, förlorat fyra, och kryssat två. I söndags spelade man 0-0 hemma mot Fulham. En match där bortalaget åtminstone hade statistiken ganska klart på sin sida.

Som läget är nu parkerar laget på trettonde plats med 33 poäng inspelade. Man skulle kunna säga att Palace är ett ganska tydligt mittenlag och inte så mycket mer. Man trampar mest vatten i ingenmansland.

Hur ser det då ut i truppen? Det vi främst fäster uppmärksamheten vid är att lagets stora stjärna, Wilfried Zaha, fortfarande saknas på grund av skada. Den före detta United-spelaren har inte medverkat sedan början på februari men enligt Hodgson är Zaha på god väg tillbaka. Att han dock skulle vara spelklar till imorgon kan vi nog utesluta.

Vidare får man tillbaka både Jeffrey Schlupp och Conor Wickham, som även de dragits med skador. Huruvida de namnen kommer figurera mot United är mer osäkert.

Framåt i banan har Palace snurrat rätt bra på de offensiva pjäserna men i fallet Wickham går både Christian Benteke och nyförvärvet Jean-Philippe Mateta före. På kanterna har dessutom Schlupp konkurrens i form av Eberechi Eze, Jordan Ayew, och Andros Townsend.

Vidare saknas James McArthur, James Tomkins, och Mamadou Skaho. Namn som kanske får ses som tämligen ordinarie, eller åtminstone ofta aktuella för spel. Nathaniel Clyne och Tyrick Mitchell saknas även dem.

Om vi börjar nerifrån är Vicente Guaita gjuten mellan stolparna, med en backlinje framför sig som torde innehålla Joel Ward, Christian Kouyaté, Gary Cahill, och Patrick van Aanholt.

Kaptenen i laget, Luka Milivojevic kamperar troligen tillsammans med Jairo Riedewald på mittfältet, men beroende på hur Hodgson väljer att formera uppställningen kan även tidigare nämnde Eze kliva ner och bilda ett tremannamittfält. Kanske vill man vara övertaliga på mitten?

Längst fram känns Benteke som det mest rimliga alternativet, då det är en fysisk spelare som är duktig i luftrummet. Kan Townsend motta inlägg och pricka belgarens panna blir hemmalaget såklart farliga. Vi får även utgå från att Ayew lirar. Av någon anledning brukar ghananen vara lite extra bra mot United.

Möjlig startelva:

Historik

Senaste matchen lagen spelade slutade med en hemmaförlust för Uniteds del. Detta var under omgång 1 av Premier League och United var sannerligen inte påkopplade. Zaha stod för två av målen, varav ett på straff. Donny van de Beek gjorde Uniteds mål. Holländarens enda i ligasammanhang.

Visste ni att…

 • United inte har förlorat en ligamatch mot Crystal Palace på bortaplan sedan 1991?
 • Crystal Palace åkt ur Premier League flest gånger? Detta har skett fyra gånger, 1993, 1995, 1998, och 2005.
 • Att Londonlaget tog steget upp till Premier League igen 2013?

Matchinformation

Crystal Palace
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 29
Tid: Onsdagen den 3 mars 2021, 21.15
Plats: Selhurst Park, London
Domare: Andre Marriner
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Jones (knä, inget datum)
 • Mata (skada, mitten mars)
 • Pogba (muskel, mitten datum)
Tveksamma:

 • Cavani (muskel)
FORM
V9/2West HamHFA1-0EF
O14/2West BromBPL1-1
V18/2Real SociedadBEL4-0
V21/2NewcastleHPL3-1
O25/2Real SociedadHEL0-0
O28/2ChelseaBPL0-0

Crystal Palace

Skador och avstängningar:

 • Ferguson (lår, inget datum)
 • Hennessey (matchform, inget datum)
 • McArthur (oklart)
 • Sakho (lår, inget datum)
 • Schlupp (lår, inget datum)
 • Tomkins (huvud, inget datum)
 • Wickham (matchform, inget datum)
Tveksamma:

 • Clyne (muskel, liten chans)
 • Zaha (lår, liten chans)
FORM
V30/1WolvesHPL1-0
V2/2NewcastleBPL2-1
F8/2LeedsBPL0-2
F13/2BurnleyHPL0-3
V22/2BrightonBPL2-1
O28/2FulhamHPL0-0

United mot C Palace

Totalt:5838-11-9108-53
Borta:2414-6-442-28
Premier League:2317-4-244-13
SENASTE MÖTENA
V2019-02-27BPL3-1
F2019-08-24HPL1-2
V2020-07-16BPL2-0
F2020-09-19HPL1-3
SENASTE BORTAMATCHER
V2016-12-14BPL2-1
V2018-03-05BPL3-2
V2019-02-27BPL3-1
V2020-07-16BPL2-0