Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Crystal Palace – Manchester United 0-0

United åkte med förhoppningarna att hämta hem en trepoängare från London inför derbyt till helgen. Det blev snarare motsatsen. En poäng, det största sömnpillret jag skådat den här säsongen och en i allmänt usel insats som kunde slutat värre om det inte vore för Hendersons räddning i matchens slutminut.

Det här var en match det inte finns mycket att skriva om. Vad var taktiken? Vart var spelarna, spelade de ens matchen för det såg knappt ut så. Vart var energin? Ja vart var egentligen allt. Det som fanns var ett trött United som inte skapade i stort sätt en enda farlig målchans under hela matchen.

Att sammanfatta matchen skulle sammanfattas på en rad så istället går jag mer in på var det var som gick fel ikäll, eller snarare vad de största orsakerna till att det var en så usel match.

Först och främst undrar jag var energin var den här matchen. Mer eller mindre samtliga spelare såg tröttkörda och idefattiga och såg inte ut att ha mycket bensin i sin tank. Man kommer ut till avspark där man blir totalt utspelade av ett väldigt svagt Crystal Palace första 15 minutrarna där man började undra om det var på Selhurst Park man spelade eller om det var på någons toppklubbs arena. Man kom in i matchen eftet drygt 15 minuter men skapade absolut ingenting. Den där perioden, som endast varade i ungefär 10 minuter, när man spelade något annat än uselt iallafall bara försvann ut i sanden helt, och så var man tillbaka till den sömniga fotbollen igen.

En annan sak jag skulle vilja ta upp är vad Solskjaers taktik var den här matchen. För att vara så långt ifrån att vinna ett match mot ett motstånd som gått oerhört svagt senaste är helt oaccebtabelt. Det matchen i stort sett handlade om var att vi passade bollen i sidled hela tiden och tempot var långsammare än, ja jag vet inte vad. Ingen svår uppgift för Palace att bara parkera bussen när vårt passningstempo är under all kritik och faktsikt pinsamt att se som Unitedsupporter.

Jag trodde att vi skulle gå ut med en enorm energi och vinna med ett par bollar men det är bara att inse att vi är för dåliga mot sådana här mostånd som sitter lågt, som att man inte visste det redan egentligen.

En sista sak som gör iallafall mig och säkert många andra också frustrerande på är Oles matchcoachning. Att vänta ca 75 minuter innan man gör första bytet när hela matchen varit ett sömnpiller visar på en tränare som inte, antingen kan eller vill, ändra på sin startelva.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra

Dean Henderson: 7

Har inget att göra tills matchens sista minut när han räddar en poäng för oss. Det säger rätt mycket att våra målvakter den senaste veckan har behövt rädda poäng åt oss.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Första halvlek gör han flertalet inlägg med hyfsad kvalite men droppades av i andra. Försvarar bra som han nästan alltid gör men inget mer än en godkänd instats.

Eric Bailly: 5,5

Bailly fick chansen idag bredvid Maguire och det blev inga stärkta aktier den här kvällen i London. Snabbheten är oerhört viktig som han bidrar med men såg lite vilsen och skakig ut på bollen idag. När han spelade med Lindelöf såg han väldigt bra ut, däremot blir det som alla vet Maguire och Lindelöf till derbyt till helgen

Harry Maguire: 5

Svag insats från kaptenen idag. Flertalet svaga passningar, inte minst den i första halvlek när han helt obehindrat bara ger bollen till Palacespelare som kunde orsakat mer än vad det gjorde. Såg trött ut som de flesta spelarna gjorde och borde vilas någon match inom den närmsta tiden.

Luke Shaw: 7

Hade krönt månadens spelare utmärkelsen med matchens lirare om det inte vore för Henderson räddning i slutminutrarna. Gör framförallt en grym första halvlek med flertalet högkvalitativa inlägg där Rashford borde gjort mål på en av dem.

Fred: 4,5

Riktig dålig insats från brassen idag. Den energin vi är vana att alltid få av Fred fanns inte där på samma sätt idag. Den stora orsaken till det låga betyget är hans passningar som idag var under all kritik.

Nemanja Matic: 5

Som sin mittfältskollega så gör även serben en svag match. Betyget något högre då hans passningar var snäppet vassare men han är för trög och drar ner bolltempot alldeles för mycket.

Mason Greenwood: 6

Är den i anfallet som ser piggast ut och den det iallafall hända något med när han fick bollen i matchen. Försökte sig på att utaman Palace-försvaret flertalet gånger och drog till med flera fina bössor men tyvärr utan utdelning. Greenwood är den jag skulle plita ner först av de tre offensiva spelarna om jag vore Ole.

Bruno Fernandes: 5

Som de flesta andras så var det inte Brunos kväll ikväll. Hade svårt att komma in  i matchen och blandade och gav mycket med passningspelet idag.

Marcus Rashford: 4

Kvällens sämsta betyg tilldeles Rashford som var direkt svag i mer eller minder allt han tog sig an idag. Såg klumpig ut på bollen och fick inget att stämma, varken avsluten eller dribblingarna.

Edinson Cavani: 4.5

Som portugisen bakom honom hade Cavani oerhört svårt att ens få känna på bollen idag. Har ett halvläge i första halvlek men mer än så fanns det inte att hämta från urugayanen idag.

Scott Mctominay: n/a

Inbytt 74. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Daniel James: n/a

Inbytt 76. Spelade för kort tid för att betygsättas.