Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – Aston Villa

Manchester Uniteds damlag är äntligen tillbaka efter ett långt uppehåll. Idag tar sig det skadedrabbade laget an Aston Villa på hemmaplan i Women’s Super League. För United är det bara seger som gäller, då laget nu slåss med Arsenal om den sista Champions League-platsen.

Klockan 13.00 är det avspark i en match som visas på Viaplay.

Manchester Uniteds lag

Earps
Harris, A Turner, M Turner, Batlle
Zelem, Groenen
Toone, Staniforth, Hanson
Sigsworth

Vi noterar att Lucy Staniforth gör comeback efter skada men Christen Press saknas helt i truppen. Press drog på sig en lättare skada på träning, meddelar United.

I backlinjen får Martha Harris chansen till höger och Maria Thorisdottir förpassas till bänken. Aningen överraskande blir det bänken även för Hayley Ladd.

Offensivt är det svårt att veta hur laget formeras. Med Leah Galton, Tobin Heath, Lauren James, Christen Press och Alessia Russo borta saknar vi våra fem förmodligen bästa offensiva spelare.

Det troliga är att vi fortsätter med vår ordinarie 4-2-3-1-formation och att Ella Toone spelar ytterforward igen. Ett alternativ är att Staniforth och Toone bildar en mittfältsdiamant med Katie Zelem och Jackie Groenen.

Aston Villas lag

Förutsättningarna

Manchester United är trea i tabellen, sex poäng före fyran Arsenal. Avståndet är emellertid mindre än det verkar, då Arsenal har en match till godo och betydligt bättre målskillnad. I nästa omgång, den 19 mars, väntar dessutom Arsenal på bortaplan för United.

Enligt huvudtränaren Casey Stoney består avslutningen i ligan av sju cupfinaler för United.

Nykomlingarna Aston Villa ligger tia i serien, med fyra poäng ner till Bristol City på den enda nedflyttningsplatsen. Helt trygg är lagets position ännu inte, så de är i stort poängbehov.

Tidigare möten

Lagen möttes i ligan den 5 december. Då fick United slita för poängen men Leah Galton och Ella Toone gjorde målen i en 2-0-seger.

Dessförinnan möttes lagen två gånger i Women’s Championship säsongen 2018/19. United vann med 12-0 i bortamatchen. Det var lagets första ligamatch någonsin och är fortfarande lagets största seger.

Hemmamatchen var betydligt tuffare. United vann bara med 5-0.

Teve

Matchen visas på Viaplay. Sändningsstart klockan 12.55.