Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United – Sunderland 6-0

Manchester Uniteds juniorer körde över Sunderland. Noam Emeran och Alejandro Garnacho blev tvåmålsskyttar medan Charlie McNeill och Dillon Hoogewerf också skrev in sig i målprotokollet. Fem av målen kom under 17 minuter i inledningen av andra halvlek.

Att United skulle vinna mot Sunderland var väntat. Segern lämnar oss som etta i tabellen men Manchester city går förbi på bättre målskillnad om de vinner sin hängmatch.

Den enda smolken i glädjebägaren var att Björn Hardley klev av skadad medan Garnacho haltade i matchens slutskede. För Hardley var det en knäskada. Han försökte först spela vidare men det gick inte. Garnacho blev stämplad på foten, vilket resulterade i en utvisning för Sunderlandspelaren.

Läget i laget är annars bättre än för några veckor sedan och vi kunde matcha en förhållandevis stark startelva.

Bäst av alla för dagen var mittfältaren Isak Hansen, som gång på gång skapade chanser för Uniteds anfallare med precisa genomskärare.

Den norska mittfältaren Isak Hansen styrde spelet.

I första halvlek bjöd Sunderland på oväntat bra motstånd. United förde spelet och kom till klart flest målchanser. Men Sunderland stretade emot och hade några halvchanser på kontringar.

Dryga halvtimmen var spelad när United öppnade målskyttet. Garnacho driver upp ett anfall och via Hoogewerf når bollen fram till Noam Emeran. Anfallaren tar sig in i straffområdet och avlossar sedan ett tungt skott upp i krysset.

Efter paus var det en fullständig överkörning. Halvleken var bara några minuter gammal när McNeill nätade sedan Emeran lyft bollen över försvaret. Fem minuter senare snappar Garnacho upp en felpassning och placerar bollen bredvid målvakten. Ytterligare fem minuter senare reagerar Hoogewerf snabbast på returen från ett avslut av McNeill och sju minuter därefter är det Garnacho som är först på returen efter ett avslut av McNeill. Däremellan hade Emeran nätat med ett välplacerat skott framspelad av Hoogewerf.

Med två mål och en assist var Noam Emeran en av förgrundsfigurerna i matchen.

Efter det sjätte målet plockades Hansen av och med det tog målskyttet slut.

Nästa uppgift för juniorerna är Everton på bortaplan, lördagen den 20 mars. Den matchen blir rimligen avsevärt tuffare än dagens överkörning.

Målen

Manchester United – Sunderland 6-0 (1-0)

U18 Premier League, 13 mars


1-0 (33) Noam Emeran (Hoogewerf)
2-0 (48) Charlie McNeill (Emeran)
3-0 (53) Alejandro Garnacho
4-0 (58) Dillon Hoogewerf
5-0 (63) Noam Emeran (Hoogewerf)
6-0 (65) Alejandro Garnacho
r/k (80) Diciccio (allvarligt otillåtet spel)


Uniteds lag: Mee; Hughes, Jackson, Hardley (Murray 74), Jurado; Hansen (Mainoo 68), Savage; Garnacho, Hoogewerf, Emeran (Wellens 64); McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK