Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Everton – Manchester United 0-2

Manchester United har besegrat Everton i juniorserien. Det femteplacerade Liverpool-laget hade hemmaplan, och tillräckligt med chanser för att nå minst ett oavgjort, men United gjorde matchens båda mål, genom Omari Forson och Will Fish. Resultatet innebär att United fortsatt toppar tabellen.

Faktum är att det dock var nära att gå fel redan tidigt. Mindre än tre minuter tog det innan Everton skapade sig ett friläge, men avslutet gick i svenske målvakten Johan Guadagnos stolpe och ut, så United klarade sig med blotta förskräckelsen.

Istället var det United som i matchminut 18 skulle ta ledningen. Omari Forson hade sökt sig in i mitten, spelade bollen till Charlie McNeill som fint vände om och la fram bollen till Forson som själv satt fart. En touch på avslutet, och bollen låg i mål.

United var inte helt utan vare sig chanser eller dåligt spel, men det var fortsatt Evertons möjligheter som satte sig på näthinnan. Efter dryga halvtimmen höll Guadagno på att ställa till det rejält, då han hamnade utanför straffområdet med bollen (i en situation han inte ens borde kommit ut på). Det tog honom lite för lång tid att bestämma sig för vad han skulle göra, Evertons anfallare Rafael Garcia hann avväpna Guadagno, och leverera bollen vidare till lagkamrat Whitaker som hade målet framför sig, med bara ett par försvarare i vägen. Han drämde dock till bollen onödigt hårt, och den flög en bra bit över ribban, och United kom återigen undan med blotta förskräckelsen.

Istället skulle 2-0 komma bara minuter före halvtid. En lång hörna möttes av Will Fish, som fick en tämligen medioker träff med huvudet. En Evertonförsvarares misslyckade undanrensning lurade dock målvakten, och bollen gick in i nät, vilket gav United 2-0 i halvtid.

Mindre än minuten in i den andra halvleken var Everton återigen nära att göra mål, och de hade ytterligare en riktigt bra chans sju minuter efter det, men Guadagno eller hans försvarare lyckades varje gång se till att bollen på något sätt inte tog sig in i målet.

Med knappa 25 minuter kvar borde United blivit en man mer, då anfallare Rafael Garcia i tydlig frustration jagade efter Uniteds högerback Charlie Wellens och stod för en attack som inte kunde ge något annat än ett solklart rött kort. Tänkte nog alla. Utom domaren, som tyckte det räckte med ett gult kort.

Sammantaget visar Uniteds U18 fortsatt styrka i seriespelet, och ligger alltså etta, fem poäng före City (som har en match mindre spelad) och sex poäng före Liverpool (som har en match mer spelad), i en tabell där dessa tre lag spelar på en egen nivå.

Everton – Manchester United 0-2 (0-2)

U18 Premier League, 20 mars


0-1 (18) Omari Forson (McNeill)
0-2 (43) Will Fish


Uniteds lag: Guadagno; Wellens, Fish, Svidersky, Jurado, Hansen, Savage (Mainoo 46); Emeran, Gore (Hoogewerf 62), Forson; McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK