Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Heath knäskadad; Stoney om rykten; Varane prioriteras?

West Ham United Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Helgens första nyhetssvep riktar mestadels fokus åt damlaget, där vi både hittar positiva och negativa skadebesked. Casey Stoney ger även svar på ett par rykten som florerat kring ett par spelare. 

Blickar vi mot herrlaget och kikar till transferryktena verkar Raphael Varane alltmer målas ut som Uniteds högsta prioritet i försvaret.

Heath knäskadad

Uniteds amerikanska stjärna Tobin Heath har nyligen åkt på en knäskada och ser ut att missa resten av säsongen.

32-åringen kommer resa tillbaka till USA för rehabilitering, med fokus på att vara redo till OS-spelen i Tokyo till sommaren.

Heath har totalt gjort elva framträdanden i den röda tröjan den här säsongen och svarat för fyra mål.

Stoney om rykten

Vi fortsätter på ämnet Tobin Heath och konstaterar att det i nuläget råder oklarheter gällande ett nytt kontrakt. Mittfältarens nuvarande kontrakt sträcker sig nämligen bara över den här säsongen.

Casey Stoney har uttalat sig om situationen men är ganska fåordig.

”Inget är bestämt ännu. Det förs diskussioner men hennes [Heath] fokus är på rehabilitering. Jag kommer ha kontakt med henne under tiden hon befinner sig i USA.” 

Från ett negativt skadebesked till ett mer positivt sådant står det klart att Alessia Russo nu är redo att matchas igen. Detta efter en tids skadeuppehåll.

Gällande spelarförvärv till damtruppen har det bland annat viskats om Paris Saint-Germains anfallare Sandy Baltimore samt Asisat Oshoala från FC Barcelona, även hon anfallare.

Stoney bekräftar att hon hållit ett öga på Baltimore och ser 21-åringen som en spännande talang men kan inte uttala sig mer än så.

Att det skulle ligga någon sanning i ryktena kring Oshoala dementerar emellertid Uniteds tränare.

Uppdatering om FA-cupen

Under gårdagen rapporterade vi om att damernas FA-cupmatch mot Burnley skulle sändas via Burnleys kanaler. Nu framgår det dock att matchen endast sänds inom Storbritanniens gränser, vilket givetvis försvårar möjligheten för den i Sverige som vill se mötet.

Varane prioriteras?

Real Madrids mittbackskugge Raphael Varane har under en tid ryktats bort från den spanska huvudstadsklubben och enligt uppgifter är United sugna på en affär.

27-åringen kontrakt med Real Madrid löper ut nästa sommar men någon förlängning tycks inte vara nära förestående. Istället rapporteras Varane vara inställd på att lämna redan i sommar.

Om vi ska tro Times-journalisten Constantin Eckner är fransmannen högsta prio för United, och har så varit sedan man insåg att möjligheten dök upp.

Prislappen för kalaset sägs ligga på omkring 700 miljoner kronor.

Pogbas armskydd

Håll i er, för nu kommer en berättelse med rejält sprängstoff…

Nej, skämt åsido. Vi avslutar med att ge er några rader om Paul Pogbas armskydd och varför fransmannen spelar med det. Folk har nämligen börjat undra vad som är anledningen till att han har det under matcherna.

Det är kanske inget man lägger någon större vikt vid men helt enkelt handlar det om att 28-åringen hade ont i sin högra armbåge och tog därför på skyddet, då det alstrar värme.

Pogba började sedan få ont i vänster armbåge och tog på skyddet där med. Sedan dess har det känts bra och mittfältaren såg ingen anledning att sluta med att bepryda armen med ett skydd.

”Det har blivit lite av en grej nu,” kommenterar Pogba till Uniteds officiella kanaler.