Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Burnley 3–1

För första gången sedan 2015 får Burnley åka hem från Old Trafford utan några poäng. Ingen spektakulär insats från Manchester United idag men en seger mot Burnley är alltid lite extra skön. Det har vi i åtanke när spelarna nu ska betygsättas.

Den första halvleken såg precis ut som många andra halvlekar när Manchester United och Burnley ställs mot varandra. Ett lag som försöker att spela fotboll och ett lag som parkerar nio spelare i eget straffområde och slår långa, höga bollar mot en ensam anfallare.

Därför kom det inte som någon överraskning att det stod 0–0 efter 45 spelade minuter.

Den andra halvleken var bättre från Uniteds sida och när domaren blåste i visselpipan för sista gången kunde vi konstatera att Manchester United via mål från Mason Greenwood x2 och Edinson Cavani besegrat Burnley med 3–1.

Segern tar United upp på 66 poäng, åtta poäng bakom serieledarna och tolv poäng ner till Chelsea på femteplatsen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 6

Inledde minst sagt svajigt när han var ute och cyklade redan efter 15 sekunder. Till Hendersons lycka var dock Chris Wood offside så målet dömdes bort. Lite dålig timing i ytterligare en utrusning men annars stabil och kändes som att han ville lite mycket ibland. Chanslös på målet.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Varnad. Inte högerbackens bästa insats den här säsongen men inte heller den sämsta. En stabil insats där han inte sticker ut, varken offensivt eller defensivt. Kan bidra mer i offensiven då ytorna verkligen fanns på Burnleys vänsterkant.

Victor Lindelöf: 6

En insats som inte sticker ut på något sätt. Lite otajmad i en del dueller och kan göra det bättre i situationen som leder fram till hörnan som det blir mål på. Men absolut godkänd, inte mycket mer än så.

Harry Maguire: 6

Likt sin mittbackskollega gör Maguire en fullt godkänd insats. Viker ner sig lite lätt på målet som han annars inte brukar att göra. Men Tarkowski kommer i hög fart så kaptenen kan inte lastas alltför mycket.

Luke Shaw: 7

Som vanligt bidrar han mycket i offensiven. Både med och utan boll då hans löpningar skapar oreda hos motståndarna. Stabil i defensiven och gör en viktig brytning precis innan 3–1 målet.

Scott McTominay: 6

Ganska svag i den första halvleken och var då lite slarvig i passningsspelet. Spelade likt resten av laget upp sig i den andra. Bidrar som vanligt med löpvilja och hög energi. Nära att bli målskytt men målvakten räddade tyvärr hans skott.

Fred: 5

Utbytt 45′. Inte Freds bästa match för säsongen. Han löpte på som vanligt och var ganska bra i presspelet. Slarvade dock för mycket i passningsspelet. Helt rätt att byta ut honom i paus.

Paul Pogba: 6,5

Kom inte riktigt till sin rätta i sin framdragna position i den första halvleken. Bidrog ändå med en del fina passningar och. Spelade upp sig i den andra halvleken. Har mer i sig men bidrog dock en lite svagare insats med mycket och stod även för assisten till 2–1 målet.

Bruno Fernandes: 6,5

Inte hans bästa insats i United-tröjan men ligger ändå bakom två av tre mål. Mycket fint ”släpp” av honom vid 1-0 målet och perfekt avvägd passning till Donny vid 3-1.

Mason Greenwood: 8,5

Mycket fin insats av Mason idag. Kom inte riktigt in i spelet i den första halvleken men som han spelade upp sig i den andra. Två mål och utöver det mycket delaktig i spelet. Växer för varje match som går nu. Bäst i United.

Marcus Rashford: 7,5

Utbytt 84′. Märks ibland att han hämmas lite av skadad. Är trots det ändå farlig och utmanar hela tiden. Tar sig ofta förbi och var under stora delar den farligaste spelaren framåt. Bjuder som vanligt på några tunnlar och spelar fram Greenwood till ledningsmålet. Bra insats av Rashford idag.

Förresten, hans ”elastico” är säsongens finaste dribbling. Överlägset.

https://twitter.com/SedentaryGary/status/1383818832368656393

Edinson Cavani: 7

Inbytt 45′. Bidrar som vanligt med sin smartness i och runt straffområdet. Löper bra och skapar stora ytor åt de andra offensiva spelarna. Kul att han återigen får göra mål. Tredje matchen i rad nu. Bra inhopp.

Donny van de Beek: N/A

Inbytt 84′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Bidrog med en assist och såg utöver det pigg ut. Värd en start snart tycker jag.