Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Protester utanför Old Trafford; Glazers ursäkt; Ramsey återkallas från lån

Manchester United v Manchester City - FA Women's Continental League Cup

Lördagens nyheter tar avstamp utanför Old Trafford, där protester under dagen riktats mot framför allt Glazers. Vi får även ta del av en ursäkt från ägarfamiljen, adresserad till de anställda inom klubben.

I övrigt noterar vi att Emily Ramsey återkallats från sin lånesejour i West Ham.

Protester utanför Old Trafford

På flera håll runtom i fotbollseuropa har det hållits protester mot vad som får kallas den moderna fotbollen och inte minst med tanke på vad som skett under veckan med superligan, som alltså inte ser ut att bli av.

Under lördagen hade Unitedfans organiserat sig och ställde till med protester utanför  Old Trafford, protester som framför allt riktades mot ägarfamiljen Glazers och deras misskötsel av klubben sedan övertagandet.

https://twitter.com/GezzMUFC/status/1385955072362876932

Glazers ursäkt till de anställda

Lite på samma tema som ovan noterar vi även att Joel Glazer gått ut med ett brev till de anställda inom Manchester United, där det helt enkelt handlar om en ursäkt som grundar sig i beslutet att gå med i superligan.

Inom 48 timmar hade samtliga Premier League-klubbar dragit sig ur projektet. Från Glazers håll skickade man även ut en offentlig ursäkt gentemot fansen och att det var ett misstag att initialt ansluta sig till ligan.

Brevet till de anställda bygger på ungefär samma premisser men att man här också kommunicerar att man hållit personalen oinformerad om intentionerna.

I artikeln, som är publicerad av The Athletic, finns även att läsa om Ed Woodwards tankar kring superligan och att det var det största misstaget han begått i sin karriär.

Ramsey återkallas från lån

I början av mars meddelades att Uniteds 20-åriga målvakt Emily Ramsey lånas ut till West Ham under återstoden av säsongen, detta då London-lagets förstamålvakt Mackenzie Arnold ådrog sig en skada.

Sejouren blev emellertid inte långvarig. Idag kom nämligen beskedet av Ramsey återkallas till United, efter bara en match i West Ham.

Vad som ligger till grund för återkallelsen framgår ännu inte från någon av klubbarna.

Kort silly

Vi avslutar med att slänga in ett par rader silly.

På sistone har det snackats mycket om mittbackar till United och vi får all anledning att fortsätta på det spåret, då den tyske journalisten Christian Falk ger en statusuppdatering.

Den här gången handlar det om Bayern Münchens Niklas Süle, eller kanske snarare inte. Falk rapporterar nämligen att den tyske mittbacken inte ligger högst upp på Uniteds intresselista och att det istället verkar vara Jules Koundé, 22, som gör det.

Fransmannen tillhör Sevilla och har tack vare en säsong med en rad starka prestationer ryktats till flera storklubbar runtom i Europa.