Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Emily Ramsey utlånad till West Ham

Manchester United v Manchester City - FA Women's Continental League Cup

Damlagets reservmålvakt Emily Ramsey flyttar till London och West Ham United på lån för återstoden av den här säsongen. Detta bekräftade Manchester United igår.

Nyheten sipprade ut först när Ramseys namn mycket överraskande dök upp som avbytare på laguppställningen i West Hams match mot Chelsea igår. Först därefter meddelade United att målvakten blivit utlånad medan West Ham inte kommunicerade något alls i frågan förrän idag.

Ramsey fick inför den här säsongen tröjnummer 1 i United. Hon spelade de två första matcherna i Women’s League Cup men hennes framfart begränsades när hon bröt ett finger i december. Nu återställd blir det alltså West Ham säsongen ut för Ramsey.

Lånet till West Ham möjliggjordes av att lagets ordinarie målvakt Mackenzie Arnold blev skadad. Återstår att se om det betyder att Ramsey flyttar till West Ham som tilltänkt ersättare för Arnold.

Att det blev bänken igår behöver inte betyda så mycket. Lånet gick uppenbarligen väldigt snabbt och så sent som i fredags tränade Ramsey med United. Rimligen borde inte United vara intresserade av att låna ut den talangfulla målvakten om det inte är meningen att hon ska spela.

Vi önskar Emily Ramsey lycka till i West Ham!