Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – Leicester City

Ligasäsongen må vara avslutad men cupspelet för Manchester Uniteds damer är vi fortfarande mitt uppe i. Idag tar man sig an Leicester på hemmaplan i FA-cupen, i vad som dessutom blir Casey Stoneys sista match som manager för laget. 

Huvudnyheten kring damlaget har under veckan förstås varit att Casey Stoney valt att kliva av uppdraget som manager för Manchester United. Ett såväl oväntat som tråkigt besked vi möttes av i onsdags. En faktor som ska ha spelat in i beslutet att lämna förefaller vara klubbens milda ambitioner i att satsa på damlaget, inte minst vad gäller träningsförhållanden.

Stoney uppges vara aktuell att flytta till NWSL i USA och ta över expansionsklubben San Diego.

Det därmed sista gången 39-åringen leder laget och för att kort summera den numer avslutade ligasäsongen så har det varit både upp och ner vad gäller prestation och resultat.

Senast spelade man mot Everton och tog en 2-0-seger efter mål av Ella Toone och Kirsty Hanson.

Högst upp i tabellen har det emellertid varit ett race mellan Chelsea och Manchester City, där de förstnämnda till slut stod som segrare.

United gick en kamp mot Arsenal för att knipa tredjeplatsen. Den togs till slut av Arsenal, en poäng före United, vilket innebar att Stoneys gäng missade en plats i Champions League till nästa säsong.

Manchester Uniteds lag

Leicester Citys lag

Förutsättningarna

United har hittills bara spelat en match i FA-cupen den här säsongen. Det gjorde man mot Burnley för en månad sedan och vann komfortabelt med 6-0 på bortaplan.

Idag kliver man in i femte omgången av turneringen och ställs alltså mot Leicester, som för tillfället ligger etta i andradivisionen. Leicesters väg till till dagens match gick via seger mot Liverpool med 1-0.

Skulle United ta sig vidare idag är upplägget för FA-cupen den här säsongen som så att resterande del av turneringen kommer spelas färdigt nästa säsong. Det bekräftades tidigare i veckan och vad gäller finalen kommer den spelas i december.

Vad gäller truppläget i United är det fortsatt endast Tobin Heath och Ivana Fuso som saknas.

Tidigare möten

Lagen har bara mötts två gånger tidigare i historien. Under Uniteds debutsäsong i andradivisionen bärgades två storslagna segrar då man vann första ligamötet med 7-0 varav det andra med 6-1.

Teve

Matchen sänds på MUTV med sändningsstart 12.45 och avsparkstid 13.00, svensk tid.