Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik maj 2021

Manchester United v Aston Villa - Premier League

Maj månad år 2021… Inte den finaste i Manchester Uniteds historia. Sju matcher spelades, och United gjorde visserligen mål i samtliga, men när vi summerar månaden vanns blott två av matcherna, medan två slutade oavgjort (den ena blev dock som bekant en förlust efter straffar) och tre förlorades. Här går vi igenom hur spelarna skötte sig.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni september häroktober härnovember härdecember härjanuari härfebruari här, mars här och april här.

Speltid

För andra månaden i rad var det inte Harry Maguire som var den Unitedspelare som spelade flest minuter, vilket i sig är en liten skräll. Förklaringen är så klart enkel, nämligen att kaptenen var skadad stora delar av månaden.

Det som är en ännu större skräll är vem som spelade mest under månaden, då detta var ingen mindre än Eric Bailly, som på sina fem starter och ett inhopp skrapade ihop 484 spelminuter, vilket var två minuter mer än tvåan Bruno Fernandes. Paul Pogba rundar av topptrion med 449 minuter.

Ingen spelare medverkade i samtliga sju matcher. Närmast var Bailly, Fernandes, Mason Greenwood, Edinson Cavani och Marcus Rashford som alla medverkade i sex.

Minst speltid för månaden? Will Fish, som noterades för en minut.

Sammanlagt fick 26 spelare speltid. De som tillhör A-truppen men inte fick speltid är Sergio Romero, Lee Grant, Phil Jones och Anthony Martial.

Mål och assist

Mål gjorde United som sagt i samtliga sju matcher, men tyvärr inte tillräckligt med mål i de flesta av dem. Tolv mål gjorde man sammanlagt, och en spelare sticker ut rejält.

Denna spelare är Edinson Cavani, som med fem mål och en assist alltså var direkt inblandad i hälften av målen. Två på listan är Bruno Fernandes, med två mål och två assist. Mason Greenwood, Marcus Rashford och Aaron Wan-Bissaka var de enda andra som fick mer än en poäng, då de skrapade ihop två var.

Månadens buse

Sju matcher, tretton varningar – alltså precis under två per match i snitt. Inget konstigt med det, inget konstigt med att United heller inte fick någon utvisning.

Värsta syndare under månaden var Cavani, som drog på sig tre stycken.