Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Harry Gregg uppmärksammas; Landslagsrepresentanter; Kort silly

Manchester United Marks 50th Anniversary Of Munich Air Disaster

Lördagens nyheter behandlar först och främst att Manchester United-legendaren Harry Gregg blivit invald i en hall of fame. Vad gäller de mer aktuella spelarna noterar vi att både Fred och Bruno Fernandes lirat landslagsfotboll för sina respektive länder. 

Vi avslutar med ett par rader silly, där framför allt Jadon Sancho och Kieran Trippier är på tapeten.

Gregg invald i Hall of Fame

Harry Gregg känner vi troligtvis som den störste hjälten någonsin i Manchester Uniteds historia. Nog för att han var en av klubbens bästa målvakter någonsin, men hans arv kommer för alltid att vara den insats han stod för under Münchenolyckan 1958, när han räddade livet på ett flertal människor från det kraschade flygplanet.

Historien om olyckan i München finns att läsa här.

Det vi dock ska uppmärksamma Gregg, som vid en ålder av 87 gick bort förra året, är att han nu valts in i Nordirlands Hall of Fame för fotbollsspelare.

Så här sa änkan Carolyn om Greggs utmärkelse:

”Om han hade varit här, hade han helt enkelt sagt ’tack’.” Han hade varit ödmjuk inför det.” 

Fler citat från närstående finns att läsa på Uniteds hemsida.

Fred och Bruno i landslagsspel

Det senaste dygnet har både Fred och Bruno Fernandes representerat sina respektive landslag i såväl VM-kval som träningslandskamp.

För Freds, och Brasiliens, del skriver vi in en 2-0-seger på hemmaplan mot Ecuador i det sydamerikanska VM-kvalet. United-mittfältaren startade men byttes ut i den 62 minuten, med en ostskiva i bagaget.

Vår portugisiske mittfältsstjärna spelade däremot inte från start men byttes in med en halvtimme kvar när Portugal tog emot Spanien på bortaplan. I Spanien fanns såg för övrigt David De Gea matchen från bänken, vilket tycks ha blivit något vi fått vänja oss vid nuförtiden. Matchen slutade 0-0.

Om Sancho och Trippier

Att United är ute efter Jadon Sanchos underskrift är nog världens sämst bevarade hemlighet. Nu kommer dessutom rapporter från tyskt håll som gör gällande att klubben inlett förhandlingar med Borussia Dortmund.

Ännu ska dock inget bud ligga på bordet för Bundesliga-klubben att ta ställning till men bägge parter uppges vilja hitta en snabb lösning (innan EM?)

Patrick Berger på Sport1 skriver att Dortmund vill ha omkring €90 miljoner för engelsmannen.

Stort intresse för Trippier

Enligt frilansjournalisten Jonathan Shrager rapporteras det finnas konkret intresse från Uniteds håll även vad gäller Kieran Trippier i Atletico Madrid.

Det har på senare tid börjat ryktas alltmer om att högerbacken kan vara ett alternativ för United och ska man tro Shrager förväntas vidare samtal föras nästa vecka.

Ungdomsspelare lämnar

I en nyhet med lite mindre sprängkraft kan vi även meddela att Uniteds U18-försvarare Oliver Kilner lämnar klubben för spel i Oldham Athletic.

De Gea vinkar av Romero

Avslutningsvis noterar vi att David De Gea vinkar av sin målvaktskollega, Sergio Romero.