Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda 2020/21 del 2: Får rysningar bara jag tänker på det målet

Sammanfattningen av säsongen 2020/21 fortsätter. I den andra delen av vår säsongsfrågelåda fokuserar vi på matcherna och målen.

Vilken match var säsongens match?

Jonathan Gren: 6-2 vinsten mot Leeds. För mig så ska säsongens match innehålla många mål, eller iallafall många chanser vilket denna match hade.

Mikael Österdahl: Egentligen är det 6-2 mot Leeds men det är så bittert att den inte spelades inför fans. Så därför svarar jag segern mot Tottenham. Det är vackert när José Mourinho förlorar.

Peter A Lilja: Svårt. Uniteds kross av Leeds och Southampton var kul men finns såklart mer sevärda matcher.

Sebastian Nemorin: FA Cup mötet mot Liverpool, Bruno med frispark till 3-2 i slutskedet, också pga rivaliteten.

Elias Hallström: Manchesterderbyt på Eastlands var en ganska trevlig tillställning.

Gustav Brinck-Larsen: I hård konkurrens med 6-2 mot Leeds, bortasegern mot City och vändningen mot Spurs säger jag ändå FA-cupmatchen mot Liverpool. Inte för att den gav något i längden, men där och då var det oerhört skönt.

Marcus Eriksson: Oj, svårt. Finns en del bra matcher att välja på. Den bästa matchen rent objektivt är nog 3-1 vinsten mot Tottenham i våras. Efter den pinsamma 1-6 förlusten behövde United revanschera sig och det gjorde man.

Dessutom var det en underhållande match där spelet böljade en del fram och tillbaka. Det man minns mest är så klart Sons helt sjuka filmning och Cavanis otroliga språngnick. Lite märkligt val kanske men den segern var härlig.

Marcus Beijar: 5-0 mot Leipzig är ändå bättre än 9-0 mot Southampton.

Vilken match var säsongens bästa insats av United?

Jonathan Gren: 0-2 vinsten mot Manchester City. En riktigt imponerande insats där man höll sig till sin spelplan under hela matchen.

Mikael Österdahl: Segern mot Manchester city. En nästan klockren insats.

Peter A Lilja: Returmötet borta mot Tottenham var riktigt bra i andra halvlek (liknande upphämtningen mot Southampton).

Sebastian Nemorin: Delat mellan Leeds (6-2) och upphämtningen till 1-3 mot Tottenham.

Elias Hallström: Bortamatchen mot City i ligan eller PSG borta i Champions League. Kanske den sistnämnda trots allt. Tuanzebe med Mbappé och Neymar i bakfickan. Fint.

Gustav Brinck-Larsen: Segern borta mot City. Solskjaer manövrerade ut Guardiola taktiskt, något det hade tjatats till döddagar om ifall det var tvärtom, men nu mest nämns i förbifarten.

Marcus Eriksson: Blir nog ändå 5-0 vinsten mot RB Leipzig. United totalt krossade Bundesliga-laget och utnyttjade deras svagheter maximalt. Kändes som att laget hade en tydlig plan och utnyttjade den till 100 procent.

I efterhand betydde den ingenting men just insatsen var fantastisk.

Marcus Beijar: 5-0 mot Leipzig. Det var trots allt en jämn insats där United malde ner ett bra motstånd. Sedan bubblar 2-0 mot City nog upp där, men jag fastnar för Leipzig.

Vilket var säsongens ögonblick?

Jonathan Gren: Cavanis 1-0 mål mot Fulham. Anledningen till varför jag valde detta ögonblicket var främst på grund av att det var första matchen med fans på plats på över ett år, men också eftersom att en stor del av klubbens pitch för att få honom att stanna ett år till var just att få spela inför fansen.

Mikael Österdahl: Fotboll är så ofantligt mycket bättre med fans att det bara går att svara Cavanis mål mot Fulham. Närmast bakom kommer när matchen mot Liverpool blev uppskjuten.

Peter A Lilja: Vinsten mot Paris borta och Rashfords sena avgörande satt fint i strupen trots det som hände sedan.

Sebastian Nemorin: Southampton – Manchester United, Cavanis matchvinnande 2-3. Magi.

Elias Hallström: Protesterna på Old Trafford. Huruvida det var ett bra eller dåligt ögonblick låter jag vara osagt.

Gustav Brinck-Larsen: På planen är det Cavanis lobbmål. Utanför, och kanske än viktigare, är protesterna mot Glazers.

Marcus Eriksson:

Marcus Beijar: Där kastar jag väl in 9-0 mot Southampton då. Kanske fel med en hel match som ögonblick, men det kändes surrealistiskt när det rann iväg.

Vad var säsongens sämsta insats av United?

Jonathan Gren: Förlusten i Europa-league finalen. Det fanns säkert sämre insatser under säsongen, men när man har chansen att vinna en titel så måste man ta den chansen. Det är inte okej att prestera så pass dåligt som man gjorde mot Villarreal.

Mikael Österdahl: Tottenham hemma.

Peter A Lilja: Förlusterna mot Palace och Sheffield U i ligan får nog dela på det.

Sebastian Nemorin: Hemmamötet mot Liverpool som slutade med 2-4, Maguire skadad, såg uddlöst ut och man hade ingenting, detta mot ett Liverpool som slitit i flera omgångar innan.

Elias Hallström: Det givna svaret borde väl vara raset mot Spurs på hemmaplan. Men Basaksehir borta i CL var nog nästan värre. Där var det så mycket mer som stod på spel dessutom.

Gustav Brinck-Larsen: Sheffield United. Inte okej.

Marcus Eriksson: Förlusten mot Istanbul Basaksehir är så klart där uppe. Även förlusten mot TOKJUMBON Sheffield United är där uppe och fightar om förstaplatsen. Svårt att välja men de står mellan de matcherna och torsken mot Spurs i höstas.

Marcus Beijar: Oj, det finns många. Uttåget ur FA-cupen mot Leicester, bortamatchen mot Istanbul som kostade avancemang i Champions League och så även ligaförlusten mot Liverpool under våren. Men, jag väljer matchen i Istanbul.

Manchester United gick till final i Europa League men förlorade mot Villarreal. Hur besviken är du över det?

Jonathan Gren: Väldigt. Som sagt så måste man prestera på topp när man har chansen att vinna en titel. Tyvärr gjorde man inte det.

Mikael Österdahl: Jag är framför allt arg på hur ofantligt dåligt vi skötte finalen. Tänker då framför allt på de uteblivna bytena när Villarreal tog över, valet att låta spanjorerna skjuta först i straffläggningen och att straffspecialisten Henderson inte blev inbytt.

Peter A Lilja: Besvikelsen höll i någon dag, inte mer så EL i all ära men…

Sebastian Nemorin: Inte besviken kanske, mer oroad över att man inte kan ta det där sista steget. Är nog något man bör fundera rätt ordentligt över.

Elias Hallström: Framför allt kändes det onödigt. När man lagt ner så mycket möda på att väl ta sig dit och ställs mot ett högst överkomligt lag, då ska man bara gå ut och städa av matchen.

Gustav Brinck-Larsen: Vi borde vunnit, men jag har inte legat sömnlös nåt över det direkt. Den bekräftade väl mest vad vi redan visste, att ingen egentligen bryr sig om Europa League.

Marcus Eriksson: Väldigt besviken. Bättre chans till en titel var längesedan vi hade och det kan dröja till till en liknande uppstår igen. Borde ha vunnit och blir bara frustrerad och besviken på hur vi kunde förlora mot Villarreal. Ett mittenlag i La Liga. För dåligt.

Marcus Beijar: Besvikelsen lade sig rätt fort, men där och då var jag riktigt arg och besviken. Vi schabblade bort en titel mot ett högst mediokert motstånd.

Vad var säsongens största irritationsmoment?

Jonathan Gren: Oles envishet att konstant spela Fred och McTominay tillsammans.

Mikael Österdahl: Att bortalag helt i onödan spelar i sitt reservställ.

Peter A Lilja: Oles ovilja att göra byten under delar av säsongen (bättre i slutet).

Sebastian Nemorin: Att man inte nådde hela vägen i Europa League spelet när man ändå fick ett passande motstånd i finalen.

Elias Hallström: VAR. Alltid VAR nuförtiden. Jublade till exempel inte när United kvitterade i Europa League-finalen, då jag trodde Cavani var offside. Kommer för alltid stå fast vid att man bör slopa skiten.

Gustav Brinck-Larsen: Att våra ägare tror att de kan göra vad de vill med våran klubb.

Marcus Eriksson: Finns väldigt många. Förlusten mot Basaksehir så klart. Men det som är färskast i minnet är David de Geas insats i straffläggningen av Europa League-finalen. Aldrig sett en så dålig insats av en målvakt i ett straffavgörande. Skrämmande hur svag han är på straffar.

Sen att han ens stod i straffarna är ett ännu större irritationsmoment. Dean Henderson borde självklart ha bytts in i förlängningen.

Marcus Beijar: Oles oförmåga att använda rätt spelare och yngre spelare. Jag kom på mig själv att bli irriterad allt för många gånger då jag såg laguppställningarna och vilka som skulle bytas in.

Vilket Unitedmål var säsongens bästa?

Jonathan Gren: Brunos 2-1 mål på bortaplan mot Newcastle.

Mikael Österdahl: Cavani mot Fulham.

Peter A Lilja: Cavanis lobb mot Fulham

Sebastian Nemorin: Lätt, Cavanis chipp.

Elias Hallström: Cavani mot Fulham.

Gustav Brinck-Larsen: Cavanis lobb.

Marcus Eriksson: Edinson Cavanis mål mot Fulham. Inte bara för att det var snyggt utan också för att det var första matchen med publik tillbaka på Old Trafford. Rysningar bara när jag tänker på det målet.

Marcus Beijar: Amads mål mot Milan.

Vilket icke Unitedmål var säsongens bästa?

Jonathan Gren: Manuel Lanzinis kvitteringsmål, borta mot Tottenham i den 94:e minuten.

Mikael Österdahl: Förstår inte frågan?

Peter A Lilja: Lamelas konstmål mot Arsenal var rätt snyggt.

Sebastian Nemorin: Sebastien Haller´s cykelspark mot Crystal Palace

Elias Hallström: Sebastien Haller mot Crystal Palace.

Gustav Brinck-Larsen: Finns säkert många fina, men jag bryr mig inte mycket nog.

Marcus Eriksson: Sebastian Hallers cykelspark för West Ham. Otroligt mål.

Marcus Beijar: Erik Lamelas mot Arsenal.