Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

EM-kollen: United-trio involverad i rivalmöte och Lindelöf stabil mot Slovakien

I dagens EM-koll så tar vi en titt på matcherna mellan Wales och Turkiet, Sverige och Slovakien och Skottland och England, men vi avviker också lite från Europa för att ge en uppdatering kring Copa America där Manchester Uniteds mittfältare Fred är med och representerar Brasilien.

James fortsätter att imponera

Manchester Uniteds ettriga yttermittfältare Daniel James imponerade återigen i Wales 2-0 seger över Turkiet. 23-åringen spelade 90 minuter innan ersattes utav Neco Williams i vad man ändå får kalla ett taktiskt byte. James har imponerat i Wales två första matcher, och en anledning till det kan vara att han har spelat på vänsterkanten istället för höger som han ofta gör i Manchester United. Det var också något vi fick se prov på i matchen mot Wolverhampton där han assisterade Anthony Elanga från just vänsterkanten.

Med en match kvar så ser det relativt ljust ut för Wales som behöver en poäng för att kvalificera sig för slutspel, men det kan också räcka med de poäng man redan har, beroende på vad som händer i matchen mellan Schweiz och Turkiet.

Lindelöf stabil mot Slovakien

Victor Lindelöf fortsätter att spela en viktig roll för det Svenska landslaget. Efter dagens 1-0 vinst mot Slovakien där han återigen spelade 90 minuter, så har Sverige satt sig i en väldigt bra position att kvalificera sig för slutspel. Man har nu också hållit nollan i båda sina spelade matcher, och mycket av det är just på grund av Lindelöfs stabila försvarsspel.

McTominay, Rashford och Shaw involverade i rivalmötet

Det blev till slut tre Manchester United-spelare som var involverade i rivalmötet mellan Skottland och England. Scott McTominay spelade från start för Skottland och spelade också hela matchen, vilket också Luke Shaw gjorde för England efter att ha missat matchen mot Kroatien.

Marcus Rashford fick återigen ungefär 20 minuter som inhoppare men England lyckades ändå inte skapa några jättelägen. Matchen i sig slutade 0-0 och var ganska tråkig och tempolös, speciellt från Englands håll.

Fred skiner mot Peru

Vi avviker en snabbis från EM för att ge en liten uppdatering kring Fred som för tillfället representerar Brasilien i Copa America, som pågår parallellt med EM spelet.

Brasilien spelade sin andra match i mästerskapet natten till fredagen och slog Peru övertygande med 4-0. Manchester United-mittfältaren spelade hela matchen och imponerade stort, där han också assisterade Neymars 3-0 mål.