United och Dortmund nära överenskommelse; Trippier och Varane inte nära

Lördagens svep tillägnas endast sillysnack, där vi givetvis tar upp det senaste kring Jadon Sancho. Vidare tar vi en titt på läget vad gäller Kieran Trippier och Raphaël Varane. Tydligt är att den förstnämnde spelaren tycks vara närmast en flytt till  den röda delen av Manchester . 

Sancho kryper allt närmre

De senaste rapporterna kring Jadon Sanchos framtid är att en affär nu är nära förestående, detta efter att United uppges höjt sitt bud från £70 miljoner till £75 miljoner. Dessa uppgifter kommer Dharmesh Sheth med på Sky Sports.

Vidare skriver han även att både United och Borussia Dortmund är angelägna om att hitta en lösning.

I sedvanlig ordning ger även Fabrizio Romano en rapport, där han skriver att klubbarna förhandlar och att det råder en positiv känsla kring det hela.

Någon överenskommelse finns alltså inte ännu men så länge klubbarna enas om betalningsupplägg och bonusar, är det bara en tidsfråga innan affären går i lås.

En källa nära Bundesliga-klubben meddelar dessutom att Dortmund letar efter en eventuell ersättare till Sancho…

Trippier och Varane mindre sannolikt

Raphaël Varane uppges finnas på Manchester Uniteds radar men kan bli svår att lösa. 

Om det råder samstämmighet runt uppgifterna kring Sancho, då är fallet ett annat både vad gäller Kieran Trippier och Raphaël Varane.

De bägge Madrid-baserade försvararna uppges finnas på Uniteds radar och om vi börjar med Atletico de Madrids ytterback Trippier, rapporteras det om att en återkomst till Premier League är något han själv önskar.

Enligt EPSN-journalisten Rob Dawson vill emellertid La Liga-mästaren ha mer än £30 miljoner för Trippier, något United inte ställer sig särskilt positiva till. Källor till ESPN menar dessutom att Diego Simeone inte tycks vara villig att släppa 30-åringen, oavsett vilka bud som inkommer.

Vad gäller Real Madrids backklippa Raphaël Varane råder det även där tvetydigheter. Fransmannen har endast ett år kvar på sitt kontrakt med La Liga-klubben och uppges vara sugen på ett nytt äventyr i karriären.

Priset kan dessutom bli ett problem för Uniteds del, då Real Madrid värderar 28-åringen till £70 miljoner, trots den korta kontraktslängden som återstår på kontraktet.

Enligt källor till ESPN är United dessutom oroade kring situationen på transfermarknaden i och med coronapandemin. Att United, som ofta kan hosta upp rejäla transfersummor, är intresserade av Varane gör också att priset enklare kan triggas upp.

Det faktum att Sergio Ramos också lämnar Los Blancos gör att mittbackssituationen i den spanska klubben känns alltmer prekär.

Norwichs ytterback Max Aarons och Villarreals mittback Pau Torres nämns som tänkbara alternativ till Trippier och Varane.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS