Transfernyheter; Bortamålsregeln skräpas; Cantona skriver på för United; Operation för Rashford?

I dagens nyhetssvep tar vi en titt på ytterligare transfernyheter kring ett antal spelare som inkluderar bland annat Jadon Sancho, Andreas Pereira och Raphael Varane. UEFA meddelade också under gårdagen att man kommer att skräpa bortamålsregeln med start från den uppkommande säsongen. Vi vaknar också upp till nyheten att Manchester United-legendaren Eric Cantona har skrivit på för Manchester United igen, denna gången för att stötta idéen om ”Fan Share Ownership” och vi får också lite uppdateringar kring Marcus Rashford och en eventuell operation.

Dagens Sancho

Det känns mer som en tidsfråga när det kommer till Jadon Sancho och Manchester United. Enligt den trovärdige Simon Stone på BBC så har han inte hört någonting som tyder på att denna värvningen inte skulle gå igenom.

United med erbjudande till Varane

Raphael Varane ser med all sannolikhet ut att lämna Real Madrid i sommar och Manchester United är en av klubbarna som ska vara väldigt intresserade av den 28-årige Fransmannen. Enligt Sport Witness, som hänvisar till AS så väntar Real Madrid fortfarande på att Manchester United ska göra ett erbjudande till klubben. I artikeln så hänvisar man också till tidningen ABC som menar på att Varane har erbjudande från Manchester United, Chelsea och Paris Saint-Germain, och då PSG verkar sikta in sig på Sergio Ramos så känns det alternativet lite osannolikt. Nu har också MEN (som man får ta med en nypa salt) hoppat på tåget och menar på att Uniteds försök att värva mittbacken går sakta men säkert framåt.

Lazio vill förlänga lån med Andreas Pereira

Lazio vill ha kvar Andreas Pereira i ytterligare en säsong. Det skriver Sport Witness, som hänvisar till Corriere dello Sport. Enligt tidningen så är det Lazios ”Director of Football” Igli Tare som främst vill att Pereira ska stanna i klubben. Fortsättningsvis skriver man att Pereira hade det svårt på grund av hur man spelade under Simeone Inzaghi, och att han skulle kunna utmärka sig mer under klubbens nya tränare, Maurizio Sarri.

Sunderland intresserade av Galbraith

Enligt Sunderland Echo, så håller Sunderland ett öga på Manchester Uniteds unga mittfältare Ethan Galbraith. Enligt tidningen så behöver Sunderland bygga om sitt mittfält, och då skulle Galbraith kunna vara ett alternativ.

United och Ajax i kamp om ung talang

Enligt Jonas Giaever så är Manchester United och Ajax i kamp om Nordskjaellands Kamaldeen Sulemana. Sulemana är en lovande talang som nu är påväg mot nya äventyr och klubben ska ha accepterat bud från både United och Ajax.

Nytt kontrakt för Pogba?

Enligt Sky Sports så förhandlar nu Manchester United och Paul Pogbas representanter om ett nytt kontrakt. Klubben vill verkligen ha kvar fransmannen och diskuterar nu alltså en förbättrad deal, då man vet att många klubbar är intresserade av mittfältaren.

Operation för Rashford?

Att Marcus Rashford inte har varit 100% frisk på ett tag vet nog de flesta om. Rashford har haft problem med en axel under en relativt lång period men om en operation behövs vet han inte än.

”Jag är inte 100 procent säker på om jag behöver det ännu, så jag tar det bara som det kommer. Jag ska avsluta starkt här och sedan har jag några veckors ledighet för att kunna koppla av och bestämma vad jag ska göra”.

Det återstår att se vad Rashford bestämmer sig för, men vid detta laget känns det troligt att en eventuell operation skulle hålla honom borta i början utav nästa säsong.

Bortamålsregeln skräpas

Under gårdagen så meddelade UEFA att man inte kommer att använda sig av bortamålsregeln med start den kommande säsongen. Matcher som slutar oavgjort över två möten kommer nu att gå till förlängning och eventuellt straffar.

Cantona skriver på för United

Eric Cantona har skrivit på för United och han uppmanar fans att göra samma sak. Detta gör Cantona tillsammans med Manchester United Supporters Trust (M.U.S.T), i en kampanj för att fans ska få äga en del av klubben i form av aktier.

Cavani målskytt mot Bolivia

I gårdagens Copa America-match mellan Bolivia och Uruguay blev Manchester United-anfallaren Edinson Cavani målskytt. Cavani gjorde 2-0 målet som också blev slutresultatet i matchen. Uruguay ligger för tillfället fyra i sin grupp, men man är bara tre poäng bakom ledarna Argentina.

Lottat för reserverna

Nu är det bestämt vilka U21-laget kommer att få möta i gruppspelet av Papa Johns Trophy. Man kommer att få möta tre EFL lag, och de är Bradford City, Lincoln City och Sunderland. Datum för matcherna är fortfarande inte bestämt, men då man är ett U21-lag så kommer man att spela alla sina matcher på bortaplan.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS