Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Missnöje i damtruppen; Luke Shaw inför Danmark; Shola Shoretire om uppväxten i Newcastle

Nyhetssvepet denna onsdag är ganska kort men innehåller bland annat hyllningar till Uniteds landslagsstjärnor. Svepet inkluderar också damtruppens upprördhet över att ny tränare låter vänta på sig, och Shola Shoretires ord om uppväxten i Newcastle och betydelsen av Alan Shearer. Många tycks överlag ha fokus riktad mot kvällens match mellan England och Danmark och inga större uppdateringar har kommit på transferfronten.

Missnöje i damtruppen

Damlagets spelare förbereder enligt information en kontakt med PFA (Professional Footballers’ Association) då missnöje råder i lägret. Den brinnande punkten är att de saknat tränare sedan Casey Stone lämnade i maj och att de inte informeras tillräckligt om vad som händer. Situationen gör att det pyr lite varstans och flera fans uttrycker åter kritik mot Glazers och hur klubben hanterar damsidan mer generellt.

Luke Shaw inför Danmark

Uniteds hetaste spelare den senaste tiden uttalar sig på Uniteds officiella hemsida om EM och kvällens utmaning mot våra nordiska grannar. Roberto Carlos är en av dem som hyllar Luke Shaw vilket gett upphov till smeknamn som Shawberto Carlos och Roberto Shaw. Luke själv säger att han är mycket glad för support från en av de största vänsterbackarna genom tiderna men betonar att han generellt försöker stänga ute allt som händer på utsidan och som tar fokus från nästa uppgift. Det gäller bara att ”keep doing what you are doing”. Hur som helst, det är många som hyllar vänsterbacken runt om i världen.

Shola Shoretire om uppväxten i Newcaste och betydelsen av Alan Shearer

Shola Shoretire uttalar sig på Uniteds hemsida om uppväxten i Newcastle och nämner Alan Shearer som en stor inspiration även om han endast var två år när Shearer slutade spela fotboll. Han nämner vidare utbildningen i Uniteds akademi och det viktiga sommarlägret i Österrike för tre år sedan. Hans förebilder i övrigt är inte vilka som helst, Lionel Messi och Ronaldinho. Shola ser gärna sig själv som en spelare med deras egenskaper,  briljant teknik och goda allround-egenskaper.

Rashford får cred igen

Marcus Rashford stöttar den unga tennisstjärnan Emma Raducanu som tvingades ge upp matchen mot Ajla Tomljanovic i Wimbledon under måndagskvällen. Vad som hände är oklart men det tycks som pressen och situationen kan ha blivit för mycket för 18-åringen. Supporten från Rashford med ord som ”The Country is proud of you” hyllas nu på många håll runt om. Journalisten Dave Jones inlägg på Rashfords twitter sammanfattar vad många andra verkar tycka om Rashford som person, ”How can Marcus Rashford always say the right thing at the right time and read the room, yet no media person or politician can?”. Kanske väntar en annan karriär efter fotbollen för vår anfallsstjärna.