Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ny damtränare närmar sig; Pogba till PSG?

Gårdagen var en händelserik dag för alla United-fans inte minst då Jadon Sancho presenterades som helt klar. Idag är såklart den stora nyheten att Ole Gunnar Solskjaer har skrivit på ett nytt kontrakt (se separat artikel). Men därutöver finns en del annat att rapportera. Dagens svep handlar i mångt och mycket om potentiell tränare på damsidan där vi hoppas på framgång inom kort men även Pogba och Varane omnämns i dagens nyhetssvep. 

Ny damtränare närmar sig

Orlando Pride annonserar att Marc Skinner lämnar klubben och många tror nu att Manchester United Women väntar som nästa adress.  Den 38-årige engelsmannen har varit ansvarig för Orlando Pride sedan 2019 och har dessförinnan flera år i Birmingham City på sitt CV. Av kommentarer att döma är åsikterna delade om Skinner är rätt man för United. Flera uttrycker att han är en erfaren, välutbildad och taktisk coach medan andra menar att han är alltför traditionell och låst i gamla mönster.

Trovärdiga Emma Sanders menar att en övergång till United är nära förestående, och hon tweetar också om att assisterande tränaren Carl Green, som tidigare kamperat med Skinner i Birmingham City, är på väg att följa med.

Uppgifterna att United tagit kontakt med båda tränarna backas också upp av Amanda Duffy, VD hos Orlando Pride. I nästa vecka vet vi troligen mer.

Pogba till PSG?

James Ducker rapporterar om att United räknar med ett närmande från Paris Saint-Germain angående Paul Pogba innan transferfönstret stänger. De senaste dagarnas rapporter om att Pogba avvisat kontraktsförslag från United späder möjligen på dessa uppgifter.

Alla fans i Paris verkar dock inte övertygade om Paul Pogbas storhet. UtdDistrict visar upp en bild där PSG-fans satt upp en anti-Pogba-banner utanför stadion som i fri översättning lyder ”Pogba, du borde lyssna till din mamma, hon vill inte ha dig här. Det vill inte vi heller”.

Övrigt

Under gårdagen skrev Emma Sanders att hon fått det bekräftat att United inte fick någon övergångssumma i samband med Amy Turners flytt till Orlando Pride.

Rykten om Raphael Varane till United fortsätter dagligen. Manchester Evening News hänvisar till El Transistor som i ett twitterinlägg skriver att Varane tränade själv igår, en liten pusselbit som de sätter i samband med en potentiell flytt till Old Trafford. El Transistor har flera gånger tidigare uttryckt att en övergång är trolig. Vi får helt enkelt se om ytterligare en stor nyhet dimper ned kommande dagar.