Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ändringar kring VAR; Martial tillbaka i träning; De Gea från start mot Leeds?

Manchester United v Paris Saint-Germain: Group H - UEFA Champions League

Tisdagens nyhetssvep innehåller lite nyheter kring VAR, där ändringar kommer att göras inför den nya säsongen. Vidare så har man fått tillbaka ytterligare spelare i träning. Utöver det så rapporteras det också om att David De Gea kommer att starta mot Leeds, då Dean Henderson har testat positivt för Covid-19. Slutligen så har vi även lite transfernyheter att rapportera om.

VAR lättar på reglerna

Efter mycket kritik från alla håll och kanter så har man bestämt sig för att göra en del ändringar kring VAR inför den kommande säsongen. Enligt BBCs Simon Stone så kommer man att lätta på offsideregeln, och alltså inte döma offside om det handlar om en stortå eller liknande.

Man kommer också att låta de assisterande domarna höja flaggan vid självklara offsides, man behöver alltså inte låta spelet fortgå om man är säker på att en spelare är offside.

Vidare så kommer det heller inte räcka med enbart kontakt vid straffsituationer, utan man kommer också behöva titta på om kontakten har konsekvenser, och om spelaren använder kontakten för att försöka vinna straffen.

Spelare tillbaka i träning

Manchester United är på träningsläger i Skottland, och då säsongen närmar sig så har man fått tillbaka fler spelare i träning. Anthony Martial, som har varit borta på grund av skada sedan mars är nu tillbaka i träning. Även Scott McTominay, som skulle vara tillbaka redan förra veckan har nu anslutit till truppen.

De Gea från start mot Leeds?

Det ser ut som att det blir David De Gea mellan stolparna i säsongspremiären mot Leeds. Detta rapporterar The Telegraphs James Ducker. Anledningen till detta är för att Dean Henderson har testat positivt för Covid-19 och ser därför ut att missa matchen mot Leeds. Det finns såklart en chans att Henderson är tillbaka i tid för premiären, men för tillfället lutar det åt De Gea.

Williams och Tuanzebe nära lån

Ducker ger oss också lite nyheter kring Brandon Williams och Axel Tuanzebe, som båda ryktas vara väldigt nära utlåningar. Efter att Southampton inte ville betala låneavgiften för Williams så har nu Norwich gett sig in i jakten på den unga vänsterbacken. Angående Tuanzebe så rapporterar Ducker att Aston Villa och Newcastle jagar mittbacken.

Aberdeen bygger staty utav Sir Alex

Aberdeen FC kommer att bygga en staty utav Sir Alex Ferguson för att fira hans bidrag till den skotska klubben. Statyn kommer att stå utanför ”the Richard Donald Stand” och kommer att bli den första statyn i en serie där man ska hedra klubbhjältar.

Taylor har hittat ny klubb

Max Taylor, som blev friställd av United i juni har nu hittat en ny klubb. 21-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med Rochdale, efter att ha provtränat med klubben.