Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Rashford opereras; Lindelöf ny landslagskapten; Nottingham hoppas på Garner

Onsdagens nyhetssvep innehåller nyheter om Marcus Rashford som nu har genomgått sin axeloperation. Vidare så kan vi meddela att Victor Lindelöf har blivit utsedd till lagkapten i det svenska landslaget. Utöver det så avrundade U23-laget med vinst, och vi har också fått en förklaring på varför Edinson Cavani inte är i Manchester än. På damsidan så har PGMOL, tillsammans med WSL och Women’s Championship utsett en domarchef. Slutligen så kommer vi att ta upp diverse transfernyheter.

Operation klar för Rashford

Under gårdagen så meddelade Marcus Rashford att han under fredagen förra veckan genomgick sin axeloperation. Vidare hälsar han att operationen gick bra, och att han bara är lite öm.

Som rapporterat från många olika journalister så lutar det åt ungefär 12 veckor innan Rashford kan vara tillbaka på planen.

Lindelöf ny kapten för Sverige

Under dagen så meddelade det svenska fotbollsförbundet att United-backen kommer att ta över kaptensbindeln från Andreas Granqvist. Detta hade förbundskaptenen Janne Andersson att säga om beslutet:

”Som jag sagt tidigare har vi många bra ledare i laget. När det gällde vem som skulle bli lagkapten kändes Victor som det naturliga valet. Han gjorde ett makalöst bra EM och har ledarskapskvaliteterna som krävs för att vara lagkapten för herrlandslaget.”

Och detta hade Lindelöf att säga om utmärkelsen:

”Det är en väldigt stor ära, men också ett stort ansvar. Varje gång jag sätter på mig den blågula tröjan känner jag en enorm stolthet. Att nu få representera landet med bindeln runt armen kommer vara väldigt stort för mig.”

U23-laget avrundar med vinst

Manchester Uniteds U23-lag spelade under gårdagen sin sista träningsmatch inför den kommande säsongen, och man avslutade på bästa sätt, nämligen med en 4-2 vinst över Sheffield Wednesday.

Matchen började inte speciellt bra för United, utan man hamnade i underläge relativt tidigt i matchen. Dock kom kvitteringen i den 42:a minuten genom Zidane Iqbal.

Bortalaget tog dock ledningen igen, men kvitteringen kom inte långt därefter från D’Mani Mellor, som är tillbaka denna säsongen efter att ha missat hela förra säsongen på grund av skada.

Man tog sedan ledningen på straff genom Shola Shoretire, efter att Hannibal blivit fälld i straffområdet. Det var sedan Hannibal som också fick göra det sista målet i matchen, och det kom i form av ett drömmål.

Anledningen till Cavanis frånvaro

I gårdagens nyhetssvep skrev vi lite om Cavani, då han fortfarande är kvar i Uruguay med bara några dagar kvar till säsongspremiären. Nu har vi dock fått reda på anledningen till det.

Enligt Laurie Whitwell, journalist för the Athletic så har Cavani blivit lovad en längre semester efter att inte ha kunnat träffa sina nära och kära på nästan två år. Detta var också en viktig del i att få Cavani att stanna i United ytterligare en säsong.

Cavani kommer på grund av detta missa matchen mot Leeds, men kanske även matchen mot Southampton veckan efter.

Ny domarchef på damsidan

PGMOL, tillsammans med WSL och Women’s Championship har usett Bibiana Steinhaus till domarchef. Denna roll innebär att Steinhaus kommer att vara ansvarig för att utse domare till matcher, men också för att se till att domarna får rätt sorts träning och utveckling.

Detta är en roll som tillkom efter att PGMOL fick ansvaret för domarna i damfotbollen, och detta ska göra miljön för domarna ännu mer professionell.

Varane-uppdatering

Vi rapporterade i gårdagens nyhetssvep att Raphael Varane skulle starta sin läkarundersökning under tisdagen och sedan presenteras idag. Nu har vi även fått det bekräftat från franskt håll då RMCs Loic Tanzi under gårdagen rapporterade just detta.

Nottingham hoppas på Garner

Nottingham Forest hoppas fortfarande på en återförening med United-mittfältaren James Garner. Enligt the Athletic så väntar Nottingham på att Garner ska ta ett beslut om vart han ska spendera den kommande säsongen.

Vidare så skriver man att Garner kommer att lånas ut så fort United och 20-åringen kommit överens om ett nytt kontrakt, och att Garner kommer att ha mycket inflytande över vart han spenderar nästa säsong.