U23: Manchester United – Manchester City 2-4

Under lördagseftermiddagen vankades det derby i Manchester mellan stadens två U23-lag. Men för de röda får man fortsatt vänta på säsongens första seger. Man fick för det mesta jobba i uppförsbacke i dagens match, inte minst i andra halvlek då gästerna drog iväg målmässigt och till slut segrade med 4-2. 

Senaste gången lagen möttes vann de ljusblå med klara 3-0 och United hade inte mycket att sätta emot. Idag stod man emot bättre och fick också in två bollar i nät. Problemet vara att City även idag var ett snäpp bättre och låg för det mesta ett steg före hemmalaget.

Gästerna tog ledningen på Leigh Sports Village efter bara fem minuter spelade genom James Mcatee och därmed fick Neil Woods mannar sämsta tänkbara start.

United, med spelare som Hannibal och Shola Shoretire i offensiven, tuggade ändå på och efter en frispark var försvararen Joseph Olowu uppe och så när nickade in kvitteringen. 21-årige Olowu är på provspel i Uniteds akademi för tillfället och kan ses som en potentiell breddspelare till U23-laget.

I matchminut 40 skulle emellertid 1-1-målet komma, detta tack vare Alvaro Fernandez, som var i händelsernas centrum under dagen. Både målskytt och utvisad. Ytterbacken drog på sig sitt andra gula på övertid och fick därmed lämna planen.

Alvaro Fernandez gjorde både mål och blev utvisad i dagens möte.

Från bägge lagens håll var det fokus på att spela passningsorienterad fotboll men där bortalaget såg mer drillade ut.

De ljusblå skulle i andra halvlek få mer utdelning, detta genom tidigare nämnde Mcatee. Mittfältaren satte både 2-1 och 3-1 och fullbordade därmed ett hattrick.

Kort efter att gästerna dragit iväg fick United dock kontakt ganska omgående. Inbytte Dillion Hoogewerf satte reduceringsmålet men bara ett par minuter senare satte Citys Tai Sodje spiken i kistan till 4-2.

Sodje ska ha firat på ett provocerande sätt inför Uniteds publik. Oklart varför.

United bör se till att knipa säsongens första seger snarast, men nästa match blir inte heller någon enkel uppgift. Arsenal väntar på bortaplan lördagen den 11 september.

Manchester United – Manchester City 2-4 (1-1)

Premier League 2, 28 augusti 

0-1 (5) James Mcatee

1-1 (40) Alvaro Fernandez

1-2 (60) James Mcatee

1-3 (79) James Mcatee

2-3 (81) Dillion Hoogewerf

2-4 (87) Tai Sodje

Uniteds lag: Kovar; Wellens, Fernandez, Olowu, Hardley; Svidersky, Shoretire, Savage; Hannibal, Iqbal (Hoogewerf 72), Hugill (McNeill 65)

SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS