Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Leicester City - Manchester United 1-3
Thorisdottirs första säkrade andra segern

Manchester Uniteds damlag tog andra raka segern när Leicester bortabesegrades med 3-1 på söndagen. Ella Toone, Maria Thorisdottir och Martha Thomas gjorde målen för United. Smolken i glädjebägaren var att Millie Turner blev utburen på bår med en till synes allvarlig skada.

Nämnde Turner var en av två ändringar i startelvan. Hon ersatte Thorisdottir i mittförsvaret medan Jackie Groenen startade på mittfältet istället för Vilde Boe Risa.

United var det bättre laget och segersiffrorna borde ha blivit betydligt större. Samtidigt finns det fortfarande mycket att arbeta på för Marc Skinner. Nykomlingen Leicester är ett lag som United förväntas besegra enkelt.

Direkt från avspark jagade United ett ledningsmål. När tre minuter var spelade hade Kirsty Hanson kommit till två avslut och Lucy Staniforth ett.

Rytmen i spelet stördes ordentligt när Turner blev skadad efter en kollision med Uniteds lagkapten Katie Zelem. Turner vårdades på planen i åtskilliga minuter innan hon slutligen blev utburen på bår. Vi ska inte spekulera i onödan men det såg verkligen inte bra ut.

I samband med Turners skada fick Leicester sin enda chans att ta ledningen. Detta då Natasha Flint tvingade Mary Earps till en bra räddning.

Toone har sedan en slumpboll i ribbans överkant innan Staniforth tvingar målvakten till en bra räddning.

Det är till slut Toone som ska ge United ledningen. Hon får bollen av Zelem och avlossar ett tungt skott som lämnar målvakten chanslös.

Hanson och Galton har chanser att dubbla ledningen före paus men utan lycka.

Uniteds andra mål kommer kort efter pausvilan. Staniforth ser ut att göra mål efter en hörna men en försvarare räddar på mållinjen. Returen faller till Thorisdottir och norskan gör sitt första mål som Unitedspelare.

Earps gör sedan en klassräddning medan Galton borde ha gjort mål efter att ha frispelats av Hanson.

Leicester tilldöms ett reduceringsmål efter en timme. Den förre Unitedspelaren Abbie McManus blir målskytt på nick efter hörna. Det är emellertid mycket tveksamt om bollen verkligen var över linjen.

Oavsett kommer det säkerligen leda till nya krav på målkameror i damfotbollen. Vi minns att Reading hade en boll som av allt att döma var över linjen mot United förra veckan.

Reduceringsmålet blir i slutändan betydelselöst. United sätter gasen i botten. Hannah Blundell får två bra lägen medan både Groenen och Ona Batlle prickar stolpen via motståndare.

Till slut är det Thomas som ska få göra sitt första mål som Unitedspelare. Hon är påpasslig i straffområdet när chansen dyker upp.

United har chanser för ytterligare mål, bland annat genom Hanson, Alessia Russo och Thomas. Laget får till slut nöja sig med 3-1.

Därmed kan vi konstatera att United har sex poäng efter två omgångar. Detta efter två rättvisa segrar. Precis den starten Marc Skinner ville ha på karriären som Unitedspelare.

I United fick Ella Toone ånyo spela som toppforward. Igen bidrar hon med poäng. Igen tycker jag ändå att det är tydligt att hon skulle kunna göra större nytta som spelaren bakom toppforwarden. Ytterbackarna Hannah Blundell och Ona Batlle visar fortsatt fin form. Offensivt skapar Leah Galton och Kirsty Hanson mycket men de är ineffektiva.

Alessia Russo fortsatte sin comeback med ett kort inhopp. Igen är det tydligt att hon kommer att ge lagets offensiv en dimension till. Skinner har emellertid indikerat att han kommer att matcha Russo försiktigt.

Nu väntar landslagsuppehåll för damerna. Nästa Unitedmatch är den 26 september, då regerande mästarna Chelsea gästar Leigh Sports Village. Den matchen kommer att ge oss en ordentlig indikation på var United faktiskt står den här säsongen.

Målen

Leicester City – Manchester United 1-3 (0-1)

FA Women’s Super League, 12 september


0-1 (36) Ella Toone (Zelem)
0-2 (47) Maria Thorisdottir
1-2 (60) Abbie McManus
1-3 (71) Martha Thomas


Uniteds lag: Earps; Blundell, Mannion, Turner (Thorisdottir 15), Batlle; Groenen, Zelem; Hanson, Staniforth (Thomas 68), Galton (Russo 83); Toone


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK