Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - West Ham United
Hur många ändringar får vi se från Solskjaer?

Då var det dags för Manchester United att göra sin entré i Carabao Cup, och det gör man mot relativt tufft motstånd. Precis som i söndags så möter man West Ham United, men denna gången hemma på Old Trafford. 

Manchester United

Skadeläget i truppen ser relativt bra ut. De enda spelarna som definitivt kommer att missa morgondagens match är Marcus Rashford och Amad. Utöver det så är Alex Telles, Edinson Cavani och Victor Lindelöf alla frågetecken.

Det kommer med största sannolikhet göras en del ändringar i startelvan från söndagens match, och Solskjaer har redan gått ut med att Jesse Lingard antagligen kommer att starta. Utöver det så skulle det inte vara förvånande om vi får se antingen Victor Lindelöf (om han är pigg) eller Eric Bailly från start.

På mittfältet hoppas jag att Solskjaer ger van de Beek en chans. Även Jadon Sancho bör få starta den här matchen för att komma ett steg närmare till att hitta sin form. Med allt det sagt så bör det dock sägas att Solskjaer inte brukar göra alltför många ändringar inför cupmatcher, men han har inte heller haft en så pass bred trupp som han har nu.

Vidare till startelvan

I mål tror jag att vi får se Tom Heaton. Nyförvärvet har inte spelat någon tävlingsmatch för United än och det här känns som en bra möjlighet för honom att få göra sin debut, men det finns dock också ett argument för Dean Henderson här.

På högerbacksplatsen så är jag lite osäker. Jag tror att det blir Wan-Bissaka men jag skulle absolut inte vara förvånad om Diogo Dalot får spela från start. Anledningen till varför jag tror att Wan-Bissaka får starta är för att Solskjaer inte vill ändra för mycket i startelvan, samtidigt som han gjorde en bra match i söndags. Om Lindelöf är frisk så tror jag att han bildar mittbackspar tillsammans med Maguire, men då svensken är ett frågetecken så skulle vi kunna få se Eric Bailly jämte kaptenen, och som nämnt tidigare så hade detta varit en match för Alex Telles om han är redo, vilket är mycket tveksamt.

Det kommer att bli intressant och se vad Solskjaer väljer att göra på mittfältet. Jag fortsätter att hoppas på att Donny van de Beek får en chans, vilket inte känns helt omöjligt. Jämte honom så tror jag att vi får se Nemanja Matic. Bruno Fernandes brukar ju inte tycka om att vila och därför tror jag att han kommer att få starta i sin vanliga roll, med Lingard och Sancho bredvid honom. Längst upp tror jag att vi får se Anthony Martial.

Möjlig startelva:

West Ham United

David Moyes och hans mannar vill säkert ta revansch efter helgens förlust och borde få lite hjälp i och med att man får tillbaka sin främsta målgörare i Michail Antonio. Utöver det så ser läget likadant ut som det gjorde i söndags där man har nästintill alla spelare tillgängliga för uttagning.

Även här får vi väl anta att det kommer ske lite förändringar i startelvan.

Med tanke på att detta är en cupmatch så är det väldigt svårt att gissa någon startelva. Allt beror såklart på hur mycket vikt Moyes lägger vid den här turneringen, men här kommer ett försök.

Jag utgår ifrån att man spelar en 4-2-3-1:a nu när Antonio är tillbaka. Sedan tror jag att man kommer att fortsätta med Fabianski i mål.

Vidare så skulle jag inte bli förvånad om man behöll samma backlinje som i helgen, eventuellt så tar Issa Diop eller Craig Dawson en utav mittbacksplatserna då jag inte tror att Moyes byter ut både Ogbonna och Zouma. Även högerbacksplatsen skulle kunna ändras genom att sätta in Ryan Fredericks, som spelade i Europa League-matchen mot Dinamo Zagreb. Vänstersidan tror jag att Aaron Cresswell fortsatt kommer att ockupera.

Declan Rice och Tomas Soucek har bildat mittfältspar i varje match denna säsongen, och om Moyes anser att denna turneringen är viktig så kommer de nog att få fortsätta att spela, om inte så kanske Mark Noble får chansen istället för någon utav dem. I nummer 10-rollen så tror jag att vi får se Benrahma, med Vlasic och Yarmolenko på kanterna, och Antonio på topp.

Möjlig startelva:

Historik

Sett till resultat så har man haft det relativt lätt mot West Ham. På de senaste fem mötena har man vunnit fyra, och spelat oavgjort i en. Det har dock inte varit några stora segrar.

Den största segern på de senaste fem matcherna var när man vann med 1-3 i december förra året. Då var målskyttarna Paul Pogba, Mason Greenwood och Marcus Rashford.

West Ham United v Manchester United - Premier League

Visste ni att…

 • Man har inte förlorat mot West Ham på Old Trafford på 15 år!
 • David Moyes har ännu inte vunnit mot Manchester United som West Ham-tränare.
 • Michail Antonio har gjort 5 utav West Hams 13 mål denna säsongen.

Matchinformation

Manchester United
West Ham United
Turnering: EFL Cup, omgång 3
Tid: Onsdagen den 22 september 2021, 20.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Jon Moss
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Rashford (axelskadad, tidigast slutet oktober)
 • Amad (lårskadad, mitten oktober)
Tveksamma:

 • Lindelöf (sjuk, liten chans)
 • Cavani (muskelskada, liten chans)
 • Telles (matchform, liten chans)
 • Hannibal (oklar status, liten chans)
FORM
V14/8Leeds UnitedHPL5-1
O22/8SouthamptonBPL1-1
V29/8WolvesBPL1-0
V11/9NewcastleHPL4-1
F14/9Young BoysBCL1-2
V19/9West HamBPL2-1

West Ham United

Skador och avstängningar:

 • Reid (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V15/8NewcastleBPL4-2
V23/8LeicesterHPL4-1
O28/8C. PalaceHPL2-2
O11/9SouthamptonBPL0-0
V16/9D. ZagrebBEL2-0
F19/9Man UnitedHPL1-2

United mot West Ham

Totalt:14770-32-45268-185
Hemma:7551-10-14166-68
Ligacupen:32-0-15-5
SENASTE MÖTENA
V2020-12-05BPL3-1
V2021-02-09HFA1-0EF
V2021-03-14HPL1-0
V2021-09-19BPL2-1
SENASTE HEMMAMATCHER
V2019-04-13HPL2-1
O2020-07-22HPL1-1
V2021-02-09HFA1-0
V2021-03-14HPL1-0