Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
PL-matcher utomlands kan bli verklighet / Rashford närmar sig comeback

I dagens nyhetssvep rapporterar vi bland annat om att vi potentiellt kan få se Premier League-matcher spelas utomlands i framtiden. Vi får dessutom en positiv uppdatering från Marcus Rashford.

PL-matcher utomlands kan bli verklighet

The Athletics reporter David Ornstein avslöjar att vi kan få se Premier League-matcher spelas utomlands i framtiden. Detta i ett försök att få intresset för ligan att öka ytterligare internationellt. Han tydliggör däremot att detta endast är något som diskuteras och att inget är bestämt. Det skulle i så fall dröja flera år innan det blir av (hur många nämns inte).

Ett första steg som tittas på är en förbättrad försäsongsturnering utomlands, enligt Ornstein.

David Ornstein har kommit med en uppdatering i frågan. Premier League ska ha förtydligat att de inte ”i den här stunden” tittar på att placera PL-matcher utomlands. Förslaget ska i första hand handla om ”meningsfulla/konkurrenskraftiga matcher utomlands” där en förbättrad försäsongsturnering är det första steget.

Rashford närmar sig comeback

Ett välkommet tillskott till laget väntar inom kort. Detta då Marcus Rashord har uppdaterat omvärlden om sin skadesituation. Han berättar att han ska träffa sin doktor på fredag för ett samråd. Om allt ser väl ut då kan han slutligen återgå till träning med närkontakt – vilket brukar vara det sista steget innan en spelare kan börja spela matcher igen.

Men uppdateringarna stannade inte där…

Rashford har sedan gått ut med ett förtydligande. Det handlar i så fall om lättare närkontakt på träningarna. Alltså känns det inte osannolikt att Uniteds nummer tio är tillbaka fullt först efter landslagsuppehållet som närmar sig.

En ny covidsmittad i PL:s senaste tester

BBC:s Simon Stone skriver på sitt twitterkonto om de senaste covidtesterna. Bland Premier Leagues spelare och personal testades 3 010 personer under söndagen – endast en visade sig vara smittad av viruset.