Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
För tidigt att prata titelrace / damer i landslagsspel / Fernandes och Fred tveksamma till spel

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League

Fredagssvepet innehåller förstås färska ord från Ole Gunnar Solskjaers presskonferens tidigare idag. Solskjaer avfärdade frågor om ”vinna eller försvinna” mot Liverpool och erkände att Fernandes och Fred är något tveksamma inför söndagens stora match.  I övrigt rapporterar vi om landslagsspel för damer och om Paul Evra som lättar sitt hjärta. 

För tidigt att prata titelrace

På dagens presskonferens fick Ole frågan om det var vinna eller försvinna mot Liverpool i relation till titelracet. Han sa att det definitivt är för tidigt att prata om titlar nu och att mycket kan hända under säsongen. Han medgav dock att det skulle vara jobbigt att hamna sju poäng efter vid förlust. Vid vinst handlar det om en poäng.

Han fick också frågor om Liverpool som motstånd och hur många nivåer United måste höja sig från första halvlek senast för att klara av ett sådant motstånd. Solskjaer var lite undflyende och menade att första halvlek mot Atalanta inte var så dålig. ”Det gäller att inte ge bort chanser, gör vi det mot Liverpool gör de också mål. Vi måste vara fokuserade i varje minut, varje sekund och får inte ge dem någon centimeter i boxen.”

Några andra punkter som framkom inför match och om motståndet som väntar:

  • Om lärdomarna från förra året när flera matcher mot topplag slutade 0-0:  ”Alla matcher är svåra, vi kan inte bara prata om the ”Big six”, det är en felaktig konstruktion. Vi måste hela tiden vara på topp för att slå alla lag i Premier League.”
  • Om bäste forwarden av Salah och Ronaldo: ”Jag backar alltid upp Cristiano, han är unik, se bara hans historik. Han är riktigt bra fortfarande. Men Salah är ”on-fire” just nu och vi måste försvara oss mycket bra om vi ska ha koll på honom. Han är en njutning att se på långt håll, men när vi har att göra med honom nära så måste vi hålla koll.”
  • Solskjaer betonade att Liverpool har andra livsfarliga målgörare som Firmino, Mané och Djota till exempel.
  • Om David de Gea och om han är som bäst nu: ”Ja, han är bland de främsta nu och gör avgörande räddningar för oss. Han har varit oerhört fokuserad sedan han kom tillbaka. Men även Allison i Liverpool är bland de främsta.” 
  • ”Vi måste vara riktigt bra i 90min både i anfall och försvar, aggressiva och kompakta när vi möter ett av Englands, och världens bästa lag.”
  • ”Vi jagar Liverpool nu, förra året var det tvärtom. De framgångar de haft de sista fyra åren strävar vi också emot. Efter ett lite sämre år är de tillbaka i högform.”  

Damer i landslagsspel

Både Maria Thorisdottir och Vilde Boe Risa från United women är med i Norges landslagstrupp i VM-kvalet mot Polen. Thorisdottir spelar från start medan Boe Risa börjar på bänken.

En annan spelare från damlaget, Ona Batlle är uttagen och startar för Spanien i deras match mot Ukraina.

Fernandes och Fred tveksamma till spel

Ole Gunnar Solskjer fick frågan om status i laget och medgav att det fanns en del ”knocks and bruises” efter veckans match mot Atalanta. ”Vi har 2-3 spelare som kan vara borta från spel, men det är inte säkert. Vi ger dem tid att återhämta sig och hoppas på det bästa”.

Bland de tveksamma finns uppenbarligen Fred och Fernandes. Vi får verkligen hoppas på återhämtning då det känns som laget behöver båda.

Ytterligare några punkter från dagens presskonferens:

  • Om Fred och hans betydelse: ”Fred är en mycket bra spelare, han är ordinarie i Brasilien. ”Han har verkligen rätt attityd och inställning, hans tacklingar, han är aldrig rädd. Han har visat en stor utveckling de senaste åren”. 
  • Om hur det känns att ständigt vara kritiserad som tränare: ”Alla har sina egna sätt att ta kritik och hantera den”. Han betonade att en position som tränare på denna nivå (också refererande till Steve Bruce) alltid är utsatt och alltid kommer  att nagelfaras.
  • Om lagets alla vändningar och relationen mellan dåliga och bra prestationer: ”Vi jobbar hela tiden stenhårt så vi kan alltid komma tillbaka, även efter första halvlek senast där vi fick några tunga mål emot oss. Vi fortsatte vår tro. Vi har vänt utvecklingen efter en dålig match mot Leicester.”

Paul Evra om sexuella övergrepp

Times Sport har gjort en intervju med Paul Evra där han prata om de sexuella övergrepp han utsattes för som tonåring. Han berättar att han känt skam. Han vill nu berätta sin historia.