Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Nottingham Forest - Manchester United 0-2
Säker trea i Nottingham

Manchester United juniorer åkte till East Midlands för möte med Nottingham Forest. I bagaget hem till Manchester plockade man med sig alla tre poängen efter att ha segrat med 2-0. 

U18-laget hade samma avsparkstid som herrarna borta i Manchester, vilket ledde till att laget inte fick se derbyt på hemmaplan. Tur var väl det. I stället kunde Travis Binnions mannar fokusera på sin egen fotboll och plocka tre poäng borta mot Warren Joyces Nottingham Forest. Just det, Joyce som bland annat varit ungdomstränare i Manchester United.

Dagens match var en sådan som United på papperet skulle vinna, då hemmalaget placerar sig sist i tabellen med endast fem inspelade poäng på sju matcher. United tar sig i stället upp på andra plats, med fjorton poäng på åtta matcher. Upp till Blackburn Rovers är det sex poäng, men då har tabellettan också en match mer spelad.

Binnion gjorde i dagens match tre ändringar i startelvan från senaste matchen, och den mest notabla var att mittfältaren Jack Moorhouse gjorde debut under dagen.

Väl i matchen var det hemmalaget som hade den första, någotsånär, heta målchansen när Detlef Esapa Osong rann igenom, men hans avslut gick i burgaveln, också tack vare att Unitedmålvakten Radek Vitek fick en hand på bollen.

United jobbade sig emellertid in i matchen och på en hörna efter dryga halvtimmen kunde Manni Norkett stöta in bollen med pannan, och därmed också göra sitt nionde mål för säsongen.

I andra halvlek fortsatte United ösa på och Omar Forson hade ett fint läge att sätta tvåan, men avslutet gick strax utanför. Samme Forson skulle senare träffa ribban, efter att Sam Mather och Manni Norkett kombinerat sig fram längs vänsterkanten.

Det var just denna trea som skapade mycket i United under matchen och Forson skulle med cirka tjugo minuter kvar hitta ut med en fin boll till högerbacken Habeeb Ogunneye, som ryckte förbi sin bevakning och spelade in till Mather, som stötte in bollen i öppet mål.

Efteråt sa tränare Binnion att han var nöjd med karaktären spelarna visade, då det kan vara svårt att möta ett lag som ligger illa till tabellmässigt.

Höjdpunkter från matchen finns att se här.

Toppbilden är en arkivbild. 

Nottingham Forest – Manchester United 0-2 (0-1)

U18 Premier League, 6 november


0-1 (32) Manni Norkett (Murray)

0-2 (71) Sam Mather (Ogunneye)


Uniteds lag: Vitek; Ogunneye, Aljofree, Fredricson, Murray; Oyedele, Gore, Mather, Forson (Berry 90+4), Moorhouse (Nolan 78); Norkett


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK