Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Carricks presskonferens / Woodwards avgång kan dröja / Pochettino vill till United omgående?

För första gången på snart tre år är det inte Ole Gunnar Solskjaer som sitter på podiet vid en presskonferens för Manchester United. Michael Carrick har tagit över managerposten temporärt och således får vi höra vad den före detta Unitedmittfältaren har att säga inför morgondagens Champions League-möte med Villarreal. Med sig hade han även lagkapten Harry Maguire. 

Utöver Carricks presskonferens samlar vi även upp de senaste nyheterna i ett litet svep.

Presskonferens med Carrick och Maguire

Carrick: ”ett stort tack från oss alla”

Michael Carricks första ord som (temporär) manager för Manchester United handlade inte helt oväntat om Solskjaer.

”Det är en känslosam tid för alla i klubben nu. Jag har jobbat med Ole i tre år nu och känt honom längre än så. Att se honom förlora sitt jobb var tufft för mig och många i den här klubben.”

Vidare säger Carrick att beskedet kom plötsligt.

”Jag fick reda på det igår morse (söndag) på träningen. Jag visste ingenting innan dess. Jag kom dit och pratade med Ed [Woodward]. Det hände mycket på samma gång med träning som skulle organiseras också. Men alla fann sig i situationen och agerade professionellt.”

Om sin nya roll och fortsättningen ger dock inte Carrick några märkvärdiga svar.

”Jakten på ny manager är inget jag är involverad i. Mitt enda fokus är matchen imorgon. Det är upp till andra att välja ut nästa manager. Det har jag full respekt för.”

Vidare förmedlar Carrick att det i slutändan är resultaten som räknas för en klubb av den här digniteten och att det finns ett stort ansvar att leva upp till.

”Jag kan sitta här och prata om all sorts träning vi gör, men det handlar om att få till resultaten och hur vi hanterar allt. Det tillkommer ett stort ansvar att representera och spela för den här klubben som inte finns på många andra ställen.

”Jag vet vad jag själv hade kunnat gjort bättre. Det är viktigt att alla rannsakar sig själva. Det är enkelt att bara titta åt något annat håll.”

Och gällande det faktum att United ska spela match imorgon, har givetvis Carrick fått ett par frågor om morgondagens motstånd i form av Villarreal.

”Vår plan är så klart att gå ut och vinna. Det är en stor match för bägge lagen men det är en match vi kan gå ut och se fram emot att spela.”

Mer detaljerat om Villarreal säger 40-åringen följande:

”De har ett skickligt lag med tekniska och snabba spelare som kan sysselsätta dig. De har en god mix och balans i laget. Full respekt för dem.”

Och vad kan vi förvänta oss av United?

”Vi får vänta och se. Jag har jobbat nära med Ole och vi har haft en liknande tro. Jag har naturligtvis min egen personlighet men mycket är sig likt. Det är inte så konstigt eftersom vi har jobbat tillsammans.

”Jag tror alla förstår vad Ole betydde för oss. Men i slutändan är det resultaten som räknas, hur bra sammanhållning och fin stämning det än är. Man får inte vad man förtjänar alltid. Ett stort tack från oss alla.”

Maguire: ”han var en legendar och kommer förbli en”

”Spelarna måste ta ansvar. Vi gör detta tillsammans. Till slut fick managern betala priset och vi är så ledsna över det. Vi vet att vi inte har varit tillräckligt bra och vi har pratat om det. Killarna vill lyckas.”

Och fotboll kan vara jobbigt ibland…

”I fotboll är det alltid upp och ner. Det här är en av de tuffaste situationerna för spelare och klubb.”

Om Solskjaers sista möte säger Maguire följande:

”Han kom in och pratade med oss under söndagen. Det var en känslomässigt jobbig dag. Han var en legendar och kommer förbli en. Han önskade oss väl och han kommer stötta oss. Han vill se oss vinna varje fotbollsmatch.” 

Övriga nyheter

Woodwards avgång kan dröja – beroende på Pochettino?

I april kom beskedet att Ed Woodward skulle kliva av rollen som vice verkställande ordförande i Manchester United vid årsskiftet. Men så verkar det inte bli.

I och med att Ole Gunnar Solskjaer fick lämna managerposten igår, rapporteras det nu från Sky Sports att Woodward kommer stanna kvar för att se till att övergången från en interim-manager till en permanent sådan sker.

Detta innebär i sådana fall att han kan komma att stanna i ett par månader till, och därmed fördröja tillsättningen av sin efterträdare, Richard Arnold.

Tidigare idag kom även uppgifter om att Mauricio Pochettino, för närvarande i Paris Saint-Germains, kan vara aktuell för managerjobbet i United, antingen omgående eller efter säsongen.

Enligt Manchester Evening News sägs det att Pochettino vill lämna PSG nu, för att kliva in som manager i United.

Landslagsnytt

Utanför turbulensen i herrlaget noterar vi att Hannibal blivit uttagen att representera Tunisiens landslag i Fifa Arab Cup, som går av stapeln den 30 november och håller på till den 18 december i år.

Bland damerna noteras att Ivana Fuso kallas in till Brasiliens landslagssamling samt att Ona Batlle finns med i Spaniens.

För Unitedanfallaren Martha Thomas noterar vi ett återbud från den skotska landslagstruppen. Detta på grund av skada.