Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Chelsea - Manchester United
Högre odds än någonsin på United

Söndagens drabbning på Stamford bridge måste betraktas om en av de tuffast uppgifterna på mycket lång tid. United kommer med fyra poäng i bagaget på de senaste sju matcherna i Premier League medan Chelsea tagit 16 poäng på sina sju senaste. Dessutom har serieledarna en allt ökande positiv trend och samtliga spelare i laget verkar vara i form. Oddsen på United lär alltså vara högre än någonsin. 

Manchester United

Manchester United åkte till Spanien och gjorde en godkänd, eller till och med bra insats när avancemang i Champions Leauge säkrades under veckan. Undertecknad var inte särskilt imponerad trots vinsten mot Villarreal, men den attityden kanske inte går att ha när laget trots allt håller nollan och blir klart för slutspel i Champions League under svåra förutsättningar.

Michael Carrick står åter igen vid rodret och uppgiften som väntar nu måste definieras som tuffast tänkbara. Möjligen är det just det faktum att United slår ur kraftigt underläge som känns hoppfullt.

På skadelistan finns fortsatt Paul Pogba, Raphael Varane och Edinson Cavani. Mason Greenwood lär inte heller komma till spel efter sin period med Covid och även Shaw och Fred är enligt rapport osäkra. Dessutom saknas lagkapten Harry Maguire som är avstängd. Det innebär att Bailly bör komma till spel mot serieledarna.

Om vi får se den sedvanliga uppställningen 4-2-3-1 så spelar av allt att döma McTominay och Matic. Jag gissar att Carrick inte kommer att spela van de Beek i en sådan roll även om Carrick verkar vilja ge Donny mer speltid. En fembacksslinje har också diskuterats men utan både Maguire och Varane samt det faktum att det knappast varit särskilt framgångsrikt får vi troligen se en mer väntad formation.

Det gäller nog att våra offensiva spelare jobbar hårt i defensiven om vi ska ha en chans mot Chelsea i morgon. United står för närvarande på svaga 17 poäng och glappet nedåt är tyvärr mindre än glappet uppåt. Det är sex poäng upp till West Ham på CL-plats och det är såklart inte bra om det glappet ökar till nio poäng inför december. Det kommer visserligen ett på pappret lite lättare schema framåt och med en ny tränare får vi hoppas på en rejäl nystart. Allt pekar på att Ralf Rangnick kommer in som interimtränare och det blir spännande om inte annat.

Möjlig startelva:

Chelsea

Chelsea har övertygat stort på sistone i segrarna mot Juventus (4-0) och Leicester borta innan dess (0-3). Det verkar som hela laget är i högform. Alla hjälper varandra, gör sig spelbara och pressar sönder motståndare. Kollektivet visar sig också genom att målen sprids ut på många spelare. Sju olika målskyttar visar sig på nämnda två matcher. Chelsea leder nu Premier League med tre poäng före Manchester City.

Enligt rapporterar övertygar de offensiva ytterbackarna Reece James och Ben Chilwell stort. James gör assist och mål och tycks vara väldigt svår att ta bollen ifrån. Det blir en utmaning för Uniteds vänsterflank.

På skadelistan till matchen mot United finns Chilwell och Mateo Kovacic. Även spelmotorn N’Golo Kante, som visat fin form på sistone, tycks vara borta efter en skada senast.  Osäkra signaler även för offensiva Lukaku och Havertz även om de är åter i träning. Det verkar som sagt inte spela så stor roll eftersom leden bakom är i högform. En spelare som kommit in och varit ett utropstecken är Trevor Chalobah. Tillsammans med Silva och Rüdiger (samt Christensen) är backlinjen förmodligen bäst i England just nu.

Den offensiva marockanen Hakim Ziyech och unge Callum Hudson-Odoi verkar också vara i slag och bidrar med hög fart. Det återstår att se om Tuchel fortsätter ge båda speltid. Troligen startar rutinerade Mount i söndagens match till fördel för någon av Ziyech/Hudson-Odoi. Om vi sedan får återse Romelu Lukaku och Timo Werner i form får vi hålla hårt i allt vi har.

Vissa menar att Tuchel kommer att rotera mer, särskilt i backlinjen, och vila både Silva och Chalobah till förmån för Christensen. I ett sådant scenario spelar troligen Azpilicueta i backlinjen och ger plats för Marcos Alonso alternativt Hakim Ziyech eller Christian Pulisic.

Möjlig startelva:

Historik

Lagen har mötts 58 gånger i Premier League och har ungefär lika många vinster vardera, Chelsea står på 18 mot Uniteds 17. De senaste fem mötena har United gått segrande ur striden 2 gånger medan övriga möten har slutat oavgjort. De två senaste matcherna i ligan har slutat 0-0. Statistiken talar alltså för United, men inte mycket mer om vi ska vara helt ärliga.

Visste ni att…

 • Chelsea har inte vunnit på sina sju senaste försök mot Manchester United i ligan. Det är den längsta sviten sedan perioden 1938 och 1950.

 • United har hållit nollan i de fyra senaste matcherna mot Chelsea ligan. Det är bara Newcastle som överträffar det rekordet genom en svit på sex matcher mellan 1913 och 1919.

 • Cristiano Ronaldo har aldrig gjort mål på Chelsea i ligan.

Matchinformation

Chelsea
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 13
Tid: Söndagen den 28 november 2021, 17.30
Plats: Stamford Bridge, London
Domare: Anthony Taylor
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Greenwood (covid-19, inget datum)
 • Maguire (avstängd, en match)
 • Pogba (skadad, januari)
 • Varane (hamstring, december)
 • Shoretire (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • Fred (fot)
 • Shaw (huvud, liten chans)
 • Cavani (muskelskada, liten chans)
FORM
F24/10LiverpoolHPL0-5
V30/10TottenhamBPL3-0
O2/11AtalantaBCL2-2
F6/11Man CityHPL0-2
F20/11WatfordBPL1-4
V23/11VillarrealBCL2-0

Chelsea

Skador och avstängningar:

 • Chilwell (knä, inget datum)
 • Kovacic (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • Havertz (lår)
 • Kanté (knä, liten chans)
FORM
O26/10SouthamptonHLC1-1VS
V30/10NewcastleBPL3-0
V2/11MalmöBCL1-0
O6/11BurnleyHPL1-1
V20/11LeicesterBPL3-0
V23/11JuventusHCL4-0

United mot Chelsea

Totalt:18978-57-54296-226
Borta:8936-23-30143-129
Premier League:5817-23-1872-71
SENASTE MÖTENA
V2020-02-17BPL2-0
F2020-07-19NFA1-3
O2020-10-24HPL0-0
O2021-02-28BPL0-0
SENASTE BORTAMATCHER
V2019-02-18BFA2-0
V2019-10-30BLC2-1
V2020-02-17BPL2-0
O2021-02-28BPL0-0