Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Rangnick i fokus för frågor / Mancini på Uniteds radar / England krossade Lettland

I mittveckans svep återger vi det centrala från dagens ganska korta presskonferens inför matchen mot Arsenal. Vi inkluderar också uppdateringar om tränarrollen framåt, bland annat Rangnicks närvaro i Manchester och hans önskan om mittfältaren Haidara. Därutöver en del nyheter om damernas landslagsspel där England bland annat slog Lettland med rekordsiffrorna 20-0. 

Rangnick i fokus för frågor

Flera frågor på dagens presskonferens handlade om Ralf Rangnick snarare än matchen mot Arsenal, även om han inte var på plats. Carrick försökte svara så gott han kunde från podiet och betonade att fokus ligger på morgondagens match.

En sammanfattning från dagens presskonferens kommer här:

  • På frågan om vad Carrick lärt sig under de senaste veckorna svarade han att fått nya perspektiv på stora utmaningar, att det varit en svår situation men att han också njutit av det.
  • På frågan om Ralf Rangnick sa Carrick att han inte har mycket att tillägga just nu. Fokus ligger på matchen mot Arsenal.
  • Om bänkningen av Ronaldo senast: ”Det förstoras upp helt klart, beslutet togs på flera grunder. Det var heller inget stort beslut i gruppen och således inget drama alls”. 
  • Carrick fick frågan om Freds position och om den har ändrats i laget nu. Carrick: ”Han har utvecklats mycket och positionen som central mittfältare i Brasilien har han gjort bra. Hans mentalitet är mycket bra, han ger mycket energi och kan spela högre upp i planen än tidigare. I senaste matchen var han också nära att göra mål”. 
  • På frågor om vad han kan lära av Rangnick sa han mest att han självklart är villig att fortsätta lära och utvecklas.

I intervjuer under dagen sa Carrick att han är extremt fokuserad på den uppgift han har just nu, och att det är en oväntad men mycket utmanade sits att leda laget för närvarande. På frågan om läget i läget framgick inte mycket nytt. Harry Maguire är tillbaka efter avstämning, i övrigt verkar fortfarande Shaw, Pogba, Varane och Cavani vara indisponibla.

Mancini på Uniteds radar

Karusellen kring ny tränare för Manchester United efter Ralf Rangnick fortsätter. Det senaste namnet att nämnas i samband med posten är Roberto Mancini. Italien spelar kval till VM under våren och hans eventuella fortsättning där lär bero på utgången. Det är inget enkelt kval som väntar, där bland annat Sverige och Portugal finns med. Mancini är i alla fall en intressant och kompetent tränare, det kan vi slå fast.

England krossade Lettland

I damernas VM-kval krossade England Lettland med hela 20-0. Uniteds unga forward Alessia Russo kom in och gjorde hattrick. Även Ella Toone gjorde mål. Från start fanns även målvakten Mary Earps och United Womens lagkapten Katie Zelem fick debutera under matchen. Det bör vara någon form av rekord att sätta 20 fullträffar i en och samma match. England leder sin VM-kvalgrupp efter 6 matcher på 18 poäng, tvåa är Österrike.

I Wales förlust mot Frankrike (2-0) spelade Hayley Ladd och Carrie Jones. Wales är fortsatt tvåa i gruppen efter Frankrike. Spanien och Ona Battle i sin tur vann med hela 11-0 mot Skottland och toppar sin kvalgrupp.

Rangnick värvar Haidara i januari?

De rykten som förekommit under de senaste dagarna om att Ralf Rangnick vill ha in mittfältaren Amodou Haidara från RB Leipzig fortsätter. En tanke är att han blir en naturlig ersättare till Paul Pogba.

Rangnick rapporteras bland annat ha en mycket god relation med agenturen som företräder Haidara, Sports360, utöver den relation han har med Leipzig sedan tidigare. Haidara själv verkar se en flytt till United som en dröm.

Pereira stöttas i Brasilien

Andreas Pereira som är utlånad till Flamengo i Brasilien förlorade finalen i Copa Libertadores till följd av ett misstag från just Pereira. Han stöttas dock av fans och president Macuela. Pereira uppskattar all support och har uttryckt att han kommer att stanna för en ny chans. ”You can count on me, I’ll stay here until we win the next one,” lär han ha uttryckt efter finalen.

CL-avslut sker i Manchester

Uniteds sista match I Champions League som i detta skede inte gäller så mycket mer än prestige kommer att gå av stapeln på Old Trafford. Det har tidigare rapporterats om att Young Boys inte kommer att kunna resa till England på grund av nya karantänregler men nu verkar alltså beslutet vara taget.

Utöver prestige har vi såklart revansch att utkräva och matchen blir en chans att lufta flera unga spelare kanske.

Rangnick i Manchester

Ralf Rangnick är i Manchester för att se sig om på Old Trafford dök upp tidigare idag. Han har fångats på bild av Oliver Hunt. Det är fortfarande inte klart kring processen med Visum, men Rangnick är alltså på plats även om han ännu inte får arbeta. Michael Carrick leder som vi vet laget mot Arsenal i morgon.