Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Elanga utsatt för rasism / Mannion till skadelistan / Rashford får månadens mål

Lördagens nyhetssvep rapporterar om att Anthony Elanga tyvärr fick utstå rasistiska kommentarer på Instagram efter straffmissen igår. I övrigt tar vi bland annat upp månadens mål i United, skadenytt i damlaget och det faktum att publiken på Old Trafford igår fick gratis mat när de gick hem efter tidigare strömproblem. Alltid något. 

Elanga utsatt för rasism

Tyvärr har det hänt igen. Inte helt oväntat men så oerhört trist och idiotiskt. Anthony Elanga fick utstå rasistiska kommentarer på Instagram efter straffmissen mot Middlesbrough igår. Flera kommentarer ska ha raderats rapporterar företaget Meta bakom Instagram och en utredning är på plats.

Clinton Morrison, expert på SkySports, är rejält upprörd och ställer den självklara frågan hur det här kan ske om och om igen, ”Vad är poängen när någon utsätter Elanga för rasism? Killen var helt förstörd när han gick av, han vet redan att han missat en viktig straff. Men kom inte och tala om hans hudfärg.”

Han fortsätter: ”Vi är alla människor. Vi är alla tillsammans. När han gick in på planen ger han 100%, vad gör folk då? De börjar hacka på killen utifrån hans hudfärg. Jag har fått nog av det”.

Det är bara att instämma med Morrison och höja rösten mot den här typen av idiotiska påhopp, skärpning!

Mannion till skadelistan

Som vi rapporterat inför matchen mot Arsenal tidigare idag, fanns bland annat Lucy Staniforth, Jade Moore och Millie Turner på Uniteds skadelista. Skinner uttalade sig under eftermiddagen om Aoife Mannion som också saknades i matchen. Hon fick en lätt knäkänning under under veckan men förväntas inte vara borta särskilt länge.

Rashford får månadens mål

Månadens mål i Manchester United gick till Marcus Rashford och det sena avgörandet mot West Ham, se Uniteds officiella hemsida. Många är nog överens om att målet i sig inte var någon särskild delikatess men avgörandet och den lyriska stämningen efter hjälpte naturligtivs till att utse målet till vinnare.

Personligen kan jag tycka att Elangas mål mot Brentford var väldigt snyggt. Icke-desto mindre är vi väldigt glada för Rashfords avgörande mot West Ham. Mer sånt är vi i behov av.

Rashfords sena avgörande mot West Ham är utsett till månadens mål i United.

Gratis mat till publiken

Inför och under gårdagens match var det vissa strömproblem på Old Trafford som orsakade problem bland annat med att erbjuda varm mat. På grund av problemen fick många i publiken gratis mat när de lämnade stadion, så långt lagret räckte eller nåt.

Varmkorv är kanske en klen tröst men alltid något när man slås ut ur FA-cupen.