Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Chelsea - Manchester United 3-2
Totalkollaps fällde United i cupen

Juniorerna var under lördagen nere i London och tog sig an Chelsea i Premier League Cup. Det var ett Manchester United som var påkopplade i ungefär en timme, sedan fallerade alltihop. 2-0 tappades till 3-2 och därmed är man ute ur turneringen. 

United ställde som väntat ett starkt lag på banan och hade inför dagens match bara en plump på de sex senaste matcherna. Det var mot West Bromwich Albion i just Premier League Cup, vilken man där och då redan var vidare från.

Att det skulle bli en tuff uppgift idag var det i alla fall inget snack om. Två bra lag ställdes mot varandra och inledningsvis var det hemmalaget som hade aningen mer kontroll i själva spelet men likväl var det United och Sonny Aljofree som hade den första riktiga vassa målchansen. Ytterbackens nick efter knappa tio minuter träffade dock ribban och returen blev det inget med.

Bara någon minut senare var det United som återigen stack upp och vann boll högt upp i planen. Alejandro Garnacho blev halvt fri med målvakten men vänsterskottet tog den gången i stolpen.

Det skulle sedan bli tredje gången gillt för United. Och inte helt oväntat var det Garnacho som skulle göra 1-0-målet. Spanjoren är verkligen navet i Uniteds offensiv och efter slarv på egen planhalva från hemmalaget kunde Manni Norkett hitta in till en fristående Garnacho som placerade in bollen i nät.

Efter en dryg halvtimme skulle så Chelsea komma till sitt första riktigt heta läge men Tom Wooster i Unitedmålet sträckte ut och stod för en magnifik enhandsräddning (om någon mot förmodan minns David De Geas parad mot Sunderlands Emanuele Giaccherini för en herrans massa år sedan så såg den ungefär ut på det viset).

Strax därpå hade Chelsea en i stolpen och började då spelmässigt också äta sig in mer och mer i matchen.

Halvtidsvisslan ljöd och känslan var att det räddade United en aning. För i andra halvlek klev man ut och hann inte ens spela en halv minut innan domaren hade hittat en straff. Norkett gick ner efter en duell med Chelseamålvakten och fick straff. Denna utnyttjade samme Norkett på ett behärskat sätt och 2-0 var ett faktum. Matchen säkrad, då?

Dessvärre inte. Ett par minuter senare fick Ronnie Stutter i hemmalaget promenera alldeles för enkelt fram till straffområdeslinjen och sköt välplacerat in reduceringen bakom Wooster.

United började härmed darra. Kort efter målet hade Charlie Webster i hemmalaget en träff i stolpen men United håll trots det stången… Fram till att en kvart återstod. Då kom raset.

2-2 i 76 minuten efter att de blå fått slå en alldeles för enkel genomskärare mellan ytterback och mittback i United. Malik Mothersille gjorde inget misstag från nära håll.

Bara någon minut senare skulle också vändningen fullbordas. Stutter drev bollen inåt i planen och efter lite kombinationsspel runt straffområdet drog Silko Thomas till med ett maskerat skott som Wooster inte hade någon chans att nå.

På stopptid hade Omari Forson ett jätteläge att sätta dit 3-3 men vänsterskottet gick tätt utanför.

United gör ungefär som herrarna brukar göra nuförtiden, det vill säga spelar bra i första halvlek men tappar i andra. Att juniorerna faller igenom så som man gör idag är så klart inget annat än ett underbetyg. I stället blir det nya tag nästa vecka mot Blackburn Rovers i ligaspelet.

Målen

Toppbilden är en arkivbild. 

Chelsea – Manchester United 3-2 (0-2)

Premier League Cup, 12 februari


0-1 (23) Alejandro Garnacho (Norkett)

0-2 Manni Norkett (straff)

1-2 (54) Ronnie Stutter

2-2 (76) Malik Mothersille

3-2 (78) Silko Thomas


Uniteds lag: Tom Wooster; Marc Jurado, Sam Murray, Sonny Aljofree, Rhys Bennett; Kobbie Mainoo, Omari Furson, Maxi Oyedele; Manni Norkett (McNeil 69), Dan Gore (Ogunneye 83), Alejandro Garnacho (Mather 58).


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK