Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
De Jong och Eriksen har högsta prioritet / United stödjer Arnolds beslut

Måndagens nyhetssvep innehåller en del transfernyheter, främst kring Frenkie de Jong. Vi kan också rapportera att fyra United-spelare har blivit uttagna till Wales VM-kvaltrupp, och slutligen så har United uttalat sig om Richard Arnolds möte med några supportrar.

De Jong och Eriksen har högsta prioritet

Enligt De Telegraafs Mike Verweij så är Frenkie de Jong och Christian Eriksen högst upp på Erik Ten Hags önskelista. Verweij fortsätter med att skriva att Ten Hag har informerat United om att de två spelarna är avgörande när det kommer till den fotboll som holländaren vill spela. 

Om De Jong skriver Verweij att han och hans agent medvetet är tysta för tillfället, men faktumet att United har gjort flera erbjudanden indikerar att De Jong är öppen för en flytt.

Verweij nämner också lite om Jurrien Timber, som skulle ha varit en välkomnande värvning. Dock så har Louis van Gaal rått den unge mittbacken att stanna i Ajax.

United och Barca nära en överenskommelse?

Enligt den spanska tidningen Mundo Deportivo ska Manchester United och Barcelona vara nära att komma överens om en övergångssumma för Frenkie de Jong. Den ska ligga på €75 miljoner plus bonusar.

Fyra spelare i den walesiska truppen

Fyra United-spelare har blivit uttagna till Wales trupp inför deras VM-kvalmatcher. Det handlar om Hayley Ladd, Carrie Jones, Chloe Williams och Safia Middleton-Patel, där den sistnämnda blivit uttagen för första gången.

United stödjer Arnolds beslut

Under gårdagen rapporterade vi om Richard Arnolds möte med några supportrar på en pub nära Arnolds hem. Nu har klubben uttalat sig om mötet och hade detta att säga:

”Richard hörde att en grupp fans hade samlats på en pub nära hans hus. Han gick för att träffa dem, köpte en drink till dem alla, lyssnade på deras åsikter och förklarade vad klubben gör för att leverera framgång på planen, förbättra arenan och stärka engagemanget med fansen.”

Enligt The Athletic så ska United vara avslappnade och stödja Arnolds beslut att träffa och prata med supportrarna.