Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
De Jong allt närmare / Rooney vill bli fri / Thomas i målform

Nyhetssvepet ikväll samlar ihop nyheterna under midsommarfirandet. Från Spanien rapporteras att Frenkie De Jong rycker allt närmare United. I övrigt rapporterar vi bland annat att Wayne Rooney kommer att lämna Derby County, och att Martha Thomas visar målform med sitt Skottland.

De Jong allt närmare

Följetongen Frenkie de Jong fortsätter. Enligt Spanska Diario Sport är Barcelona och United nu allt närmare varandra då prislappen kommit upp i 80 miljoner euro. Rapporterna gör gällande att affären bör bli klar under de närmaste dagarna. Vi lär få avvakta lite till innan det hela är klart.

Rooney vill bli fri

Från Derby kommer uppgiften att Wayne Rooney idag har meddelat att han med omgående verkan vill lösas från sina åtaganden i klubben. Rooney själv säger:

Jag har under sommaren följt utvecklingen noga angående ägarskapet i Derby County. Idag mötte jag klubbens representanter och meddelade dem att det är dags för mig att lämna klubben. För att vara rättvis mot dem så försökte de med alla medel att övertala mig att stanna, men jag hade bestämt mig. Min tid i klubben har varit en berg- och dalbana av känslor, höga och låga, men jag måste säga att jag verkligen tyckt om utmaningen.

Personligen tycker jag nu att klubben måste ledas av någon med ny energi och någon som inte är påverkad av det som hänt under de senaste 18 månaderna. Jag kommer att minnas min tid här i klubben med stor stolthet och tillgivenhet och jag vill tacka alla för deras fantastiska support. Jag kommer aldrig att glömma er och hoppas vi ses igen i en nära framtid och i bättre tider.

Rooney önskade också framtida ägare och ledare ett stort lycka till och uttryckte att Derby County är en fantastisk klubb med en stor historia och härliga fans.

Från klubbens håll meddelar man besvikelse och att många runt klubben kommer vara frustrerade. Samtidigt önskar man Wayne Rooney och hans familj ett stort lycka till.

Thomas i målform

Martha Thomas som gjort en fin säsong i United har visat målform igen. Hon gjorde två mål när Skottland vann över Ukraina med 4-0. Med segern säkrade Skottland sannolikt en plats i play off till VM då de ligger tvåa bakom Spanien i sin grupp. För att Ungern ska gå om krävs att Skottland förlorar mot Färöarna i höst samtidigt som Ungern tar poäng av serieledande Spanien.

United vill åt Tom Keane

The Telegraph och James Ducker rapporterar om att United vill åt Tom Keane, advokat och FA-registrerad förhandlare. Enligt uppgiften vill United ha hjälp i aktuella värvningar. Det talas om en temporär konsultroll. Keane har två spelande bröder i Evertons Michael Keane och Wigans Will Keane.

En del glåpord delas ut i kommentarerna då många menar att en klubb av Uniteds kaliber inte borde ha sådana problem  med förhandlingar att de måste hyra in extra konsulter. Andra menar att det delvis har att göra med att Matt Judge som är huvudansvarig kommer att lämna under sommaren och att Keane är en väldigt erfaren och väl ansedd förhandlare.

Reece Devine till Swindon

Den 21-årige vänsterbacken Reece Devine är klar för Swindon Town. Devine som inte fått chansen i seniorlaget har tidigare varit utlånad till Walsall. Swindon Town kom sexa i League two förra säsongen.

Bourne i U-landslaget

Tara Bourne som varit utlånad till Blackburn Rovers under året är uttagen i Englands U19-landslag inför kommande EM-slutspel. Den unga försvararen har tidigare varit utlånad till Sheffield men ses som en fin talang. Kanske kan erfarenhet av landslagsspel borga för att hon framöver tar en plats i Uniteds backlinje.