Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
PSG i samtal med Rashford / Lindelöf och Martial ännu borta / Hannibal på väg till Championship

Fredagens nyheter inkluderar som sig bör Erik ten Hags presskonferens inför matchen mot Brentford. Han verkade på bättre humör denna gång men som vanligt kom inga konkreta svar om värvningar eller Ronaldo. Vi inleder dock med att PSG uppenbarligen varit i samtal med representanter för Marcus Rashford, något som dock inte tycks oroa Ten Hag för nu. 

PSG i samtal med Rashford

PSG har enligt trovärdiga källor varit i samtal med Marcus Rashfords representanter om en potentiell övergång. Enligt rapporter verkar dock inte United särskilt upphetsade och kommer med all sannolikhet att behålla anfallaren. Erik ten Hag sa på dagens presskonferens att Rashford är viktig för laget och för planerna framåt. Han stannar i United.

Simon Stone beskriver samtalet mellan PSG och Rashfords representanter som intressant men betonar också PSGs egen anfallslinje tillsammans med Uniteds problem där. En affär vore alltså mycket förvånande i detta skede.

Ytterligare inlägg gör tydligt att United inte har för avsikt att sälja Rashford denna säsong. Han har ytterligare ett år på sitt kontrakt och möjlighet till förlängning över 2024. Möjligen kan det bli mer skarpt läge nästa år.

Lindelöf och Martial borta

Victor Lindelöf och Anthony Martial saknas ännu och kommer inte spela helgens match mot Brentford. Det blev tydligt under dagens presskonferens. I övrigt fick Erik ten Hag flera frågor om hur han jobbar med laget efter den inledande förlusten. Han gjorde klart att han gör som han alltid gör, det vill säga: analyserar matchen, vad som gick bra och vad som gick dåligt och jobbar hårt i träning både med laget och individer.

Ten Hag fortsatte med att betona att det alltid tar tid att sätta ett lag och att man vid en nystart alltid gör misstag och lär sig av dem. Vi får hoppas på att det ser bättre ut nu till helgen helt enkelt. Truppen är förutom nämnda spelare ovan intakt.

Lindelöf och Martial saknas även inför helgens match

Annat som framkom på presskonferensen:

  • Ronaldo har haft en bra träningsvecka, kanske spelar han men startelvan håller föga förvånande Ten Hag för sig själv.
  • Laget lärde sig mycket mot Brighton. Ten Hag: ”Vi måste hitta ett tydligt sätt att spela och vi vet vad vi behöver göra. Det kommer bli bättre”.
  • Ten Hag intygade att han och klubben jobbar åt samma håll med värvningar men att han inte kan kommentera några individer. Laget kommer stärkas.
  • Om Eriksen sa Ten Hag att det såklart är speciellt att återvända till Brentford men att han vet vad han och laget måste göra

 

Målvakt in?

Det har under en tid spekulerats i en målvaktsvärvning efter att Dean Henderson lämnade för Nottingham Forest på lån. Enligt uppgift är en budget någonstans mellan 1 och 7 miljoner pund aktuell. Erik ten Hag sägs vilja ha någon som kan utmana David de Gea och ett namn som funnits på tapeten är Leeds unge Illa Meslier, som på längre sikt anses kunna ta över mellan stolparna. Leeds har dock ingen avsikt att sälja 22-åringen som det ser ut.

Målvaktsfrågan har kommit i ett allt skarpare läge efter Dean Hendersons uttalade missnöje med förra säsongen och att han inte fick spela som utlovat.

Hannibal på väg mot utlån

Rapporter från Manchester United Evening News gör gällande att Erik ten Hag är villig att släppa Hannibal på lån för att den unge tunisiern ska utvecklas vidare.

Tre championship-klubbar sägs vara intresserade varav en ska vara mer aktuell. En överenskommelse väntar bli klar inom dagar. Hannibal har hittills gjort tre framträdanden i seniorlaget och spelar regelbundet med Tunisiens landslag. Han är sannolikt med i den trupp som spelar VM senare i år.