Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Brentford - Manchester United
Redan en måstematch?

Efter den pinsamma förlusten mot Brighton i säsongspremiären så har Manchester United en chans att sprida lite lugn inom klubben, en chans som man desperat måste ta.

Imorgon möter man Brentford, och även om det känns lite naivt att kalla detta en måstematch så pass tidigt i säsongen, så känns det faktiskt så.

Manchester United

Manchester United går alltså in i morgondagens match med en förlust i bagaget. Trots det så är jag av någon anledning optimistisk. Varför vet jag inte, men kanske handlar det om att det knappt kan bli sämre än förra matchen.

Det är fortfarande oklart om Anthony Martial är redo för spel, men det faktum att han inte sågs till i gårdagens träningsbilder bådar ju inte gott. I bästa fall kanske han finns med på bänken men att se honom från start känns uteslutet. Utöver det så verkar det som att Erik ten Hag har en relativt frisk trupp och många spelare att välja emellan.

Av någon anledning så förväntar jag mig en del ändringar i startelvan gentemot den som fanns på plan i premiären. Kanske överreagerar jag lite men jag ser verkligen inte någon anledning till varför Luke Shaw förtjänar att starta över Tyrell Malacia. Engelsmannen stod för en dålig prestation mot Brighton och kemin som skulle finnas mellan honom och Rashford på vänsterkanten var obefintlig.

Jag skulle även starta Raphaël Varane över Harry Maguire om han är 100%. Det känns dock inte speciellt troligt att Ten Hag väljer att bänka sin kapten efter en match. Personligen så tycker jag att vår bästa mittbacksduo är Varane och Martinez då deras kvaliteter kompletterar varandra på ett bra sätt. Där har man en aggressiv mittback i Martinez och en lite lugnare i Varane.

Borde Malacia få starta imorgon?

Även mittfältet bör få sig en rejäl översyn. Först och främst så måste man dumpa Scott McTominay som inte är – och aldrig varit tillräckligt bra för att vara en startspelare för Manchester United. 

Även Fred är ett stort frågetecken och den rollen som han spelade mot Brighton är inte hans bästa heller, men problemet är ju att man inte har en hållande mittfältare i truppen så Ten Hag behöver jobba med det han har. 

Vi såg ju att Fred hade otroliga svårigheter i den rollen mot Brighton, främst för att Brighton valde att starta sin press så fort brasilianaren fick bollen, vilket satte honom i en tuff situation. Med det sagt så har vi sett Fred göra bra matcher i samma roll och han är det bästa alternativet man har. Det enda legitima alternativet som finns annars är James Garner, men känslan är att det kommer att dröja ett tag innan han får chansen – om han ens får det.

Med allt detta sagt så tror jag att startelvan kommer att bestå av David de Gea i mål, enbart för att det inte finns något bra alternativ till spanjoren. Han visade tydligt mot Brighton att han inte passar Ten Hags system då han inte är en ”sweeper keeper”, utan istället är han raka motsatsen. Han vågar knappt lämna sin mållinje och är sämre än de flesta PL-målvakter med fötterna.

Backlinjen kommer att vara ganska lik den som spelade förra matchen, dock tror jag att det finns en bra chans att Malacia får starta. Som nämnt ovan så skulle jag också vilja se Varane istället för Maguire men det finns inte en chans att Ten Hag väljer att bänka Maguire redan nu.

Mittfältet är det stora problemet i mitt tycke. Som jag nämnde tidigare så ska inte Scott McTominay vara nära startelvan, utan jag ser gärna att Christian Eriksen tar hans plats, speciellt då han var lagets bästa spelare när han fick spela där i andra halvlek mot Brighton. Jämte honom tror jag att Fred får fortsatt förtroende och framför dem så kommer Bruno att spela.

Kanterna känns ganska självklara, alltså Sancho till höger och Rashford till vänster. På topp tror jag att Ronaldo kommer att starta.

Möjlig startelva:

Brentford

Brentford inledde sin säsong med ett kryss efter att man hämtat upp en 2-0 underläge mot Leicester och sedan dess har man fått förstärkning av den danske landslagsspelaren Mikkel Damsgaard.

Utöver det så har man tagit in Ben Mee på en fri transfer och man har också värvat ytterbacken Aaron Hickey från Bologna och Keane Lewis-Potter från Hull. När det kommer till spelare som lämnat så sticker ju såklart Uniteds nyförvärv Christian Eriksen ut. Annars har man lyckats hålla ihop laget från förra säsongen relativt bra.

På skadefronten så kommer man att behöva klara sig utan tre spelare. Kristoffer Ajer, Sergi Canos och Ethan Pinnock är alla otillgängliga där de två förstnämnda missar matchen på grund av lårskador och Pinnock missar med en knäskada. Det är också oklart om nyförvärvet Damsgaard kommer att vara tillåten att spela då han fortfarande väntar på internationellt godkännande.

Jag tror inte att Thomas Frank kommer att ställa upp med en speciellt annorlunda än den som spelade mot Leicester utan i mål tror jag att David Rayo kommer att stå och framför honom kommer Aaron Hickey, Pontus Jansson, Ben Mee och Rico Herny utgöra backlinjen.

Om Damsgaard är tillåten att spela så tror jag att han kommer att gå rakt in i startelvan, och då bilda mittfältstrio med Christian Norgaard och Vitaly Janelt, dock i en lite mer offensiv roll på vänsterkanten.

Framåt så känns Ivan Toney och Bryan Mbeumo klara, och den sista platsen står emellan Yoane Wissa och Pelenda Da Silva som gjorde kvitteringsmålet mot Leicester.

Möjlig startelva:

Historik

Mötena mellan Manchester United och Brentford har varit få. Totalt har det blivit 15 matcher mellan lagen, och det har och göra med att Brentford inte har varit i Premier League innan de tog sig upp inför förra säsongen. I de två mötena blev det två vinster för United.

Visste ni att…

 • Lagen mötte varandra för första gången den 14 januari 1928.
 • Detta blir Uniteds andra tripp till Brentford sedan den 12 april 1947.

Matchinformation

Brentford
Manchester United
Turnering: Premier League, ok
Tid: Lördagen den 13 augusti 2022, 18.30
Plats: Brentford Community Stadium, London
Domare: Stuart Attwell
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Jones (individuellt program, inget datum)
 • Tuanzebe (personliga skäl, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Mengi (oklar status, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Lindelöf (muskel, liten chans)
 • Martial (hamstring, liten chans)
 • Pellistri (fot, liten chans)
FORM
V15/7Melbourne VBTR4-1
V19/7C PalaceNTR3-1
O23/7Aston VillaNTR2-2
F30/7Atl MadridNTR0-1
O31/7RayoHTR1-1
F7/8BrightonHPL1-2

Brentford

Skador och avstängningar:

 • Ajer (knä, mitten/slutet augusti)
 • Canós (hamstring, mitten/slutet augusti)
 • Pinnock (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
F16/7StuttgartNTR1-2
O19/7StrasbourgNTR2-2
F23/7WolfsburgBTR0-4
V26/7BrightonBTR1-0
V30/7Real BetisHTR1-0
O7/8LeicesterBPL2-2

United mot Brentford

Totalt:158-2-534-24
Borta:73-1-313-15
Premier League:22-0-06-1
SENASTE MÖTENA
O1947-04-12BD10-0
V1975-09-10HLC2-1
V2022-01-19BPL3-1
V2022-05-02HPL3-0
SENASTE BORTAMATCHER
F1938-02-12BFA0-2
V1938-12-17BD15-2
O1947-04-12BD10-0
V2022-01-19BPL3-1