Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Murphy och Williams lånas ut till Blackburn

Manchester United-duon Chloe Williams och Niamh Murphy kommer att spendera säsongen 2022/23 på lån hos Blackburn Rovers. Detta bekräftar de båda klubbarna på söndagen.

I båda fallen rör det sig om lån på dual registration, vilket betyder att spelarna även kommer att spendera tid hos Manchester United.

För Williams (huvudbilden), 21 år gammal, blir det andra svängen till Blackburn. Även förra säsongen (från november) var hon i Blackburn på dual registration. Då blev det fem ligamatcher för mittfältaren som redan har debuterat i Wales a-landslag.

I United har det som bäst blivit avbytarbänken för Williams.

För Murphy (på bilden ovan), 19 år gammal, blir det den första riktiga chansen till seniorlagsspel. I United är hon emellertid mer erfarenhet än Williams. Dels fick Murphy göra ett inhopp i en träningsmatch mot Liverpool förra året och hon har även suttit på bänken vid en handfull tillfällen.

Vi önskar Niamh Murphy och Chloe Williams lycka till i Blackburn Rovers!