Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Omonia Nicosia 1-0
Sparade vi målen till nästa match?

Erik ten Hag ställde mer eller mindre ut bästa möjliga elva i gårdagens Europa League-match mot den cypriotiska ligasexan, och det skulle givetvis bli en enkel seger… trodde nog alla. 

Nej, enkelt blev det inte igår. Det berodde dels på att ineffektiviteten ej existerade, dels på att Unitedsupportern i gästernas mål, Francis Uzoho, stod för sin livs insats.

I den 93 minuten spräckte till slut McTominay nollan, efter sisådär en miljon misslyckade försök.

Alltså, United spelade väl ganska hyfsad fotboll, och det är väl någonstans ett krav när man möter ett lag som ingen ens visste fanns. Det var nästan så att jag skämdes efter slutsignalen, tyckte nästan synd om Omonia och deras tillresta supportrar.

Omonia hade ett starkt bortafölje till Old Trafford. Det är inte utan att jag känner lite för dem, som fick bevittna ett avgörande baklängesmål i tredje stopptidsminuten. 

På söndag väntar Newcastle United hemma på Old Trafford i vad som kommer bli en betydligt tuffare match. Orosmolnet inför det mötet är hur pass fräscha spelarna kommer vara, med tanke på att Ten Hag lär mönstra ungefär samma elva. Det är väl egentligen bara Eriksen som är den givna bland de som satt på bänken idag. Möjligen Shaw också. Sedan kan vi ju hoppas att Varane är spelklar, men jag är skeptisk.

Känslan är att gårdagens match var ganska mentalt dränerande också. Sätter det sig i huvudet på vissa? Typ Rashford? Nog för att han tar sig till avslut, men det är inte acceptabelt att bränna så mycket som han gör. Att vara så osynlig som Ronaldo är kan också anses oacceptabelt.

Igår gav spelarna sig själva en lektion i ineffektivitet. Till på söndag hoppas jag de hunnit göra någon form av hemläxa.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen finns att se här.

Ten Hags presskonferens

  • Deras målvakt höll dem kvar i matchen men effektiviteten var inte bra. Hoppas att vi sparade målen till nästa match.
  • Ville sätta Rashford närmre Ronaldo för mer support.
  • Gör mål i nästan alla matcher och det finns mycket kreativitet men ibland stämmer det inte. Spelarna ska ändå uppmuntras för att de fortsätter och till slut får utdelning.
  • Säger något om känslan i laget när spelare från bänken kommer in och avgör (McTominay). Det var liknande i söndags mot Everton när Varane kom in och gjorde en stark insats.
  • Med Sancho ville Ten Hag få in variation och någon som kunde överraska motståndaren. Kreativa spelare kan slå sina motståndare men de behöver också rörelse runt omkring sig för att få tid och skapa ytor.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Räddade av Scott McTominay