Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
United tar till rättslig expertis i Ronaldo-soppan / Boe Risa om framtiden i United

Föga överraskande handlar mycket av nyheterna även idag om Cristiano Ronaldo och dennes intervju. Rapporter gör gällande att Unitedledningen inte är nöjda och kommer nu se över situationen med hjälp av juridisk vägledning. 

I övriga nyheter noterar vi att damlagets Vilde Boe Risa kan komma att överväga sin framtid samt att vi fått lite information kring cupspel för såväl herrarna som ungdomarna.

Det senaste om Ronaldo – United tar till rättslig expertis

Det är tongångarna kring Ronaldo-soppan som det senaste dygnet har kokats ihop efter portugisens intervju med Piers Morgan.

Den som mot förmodan har missat hela händelsen kan läsa mer om den här samt ta del av vissa saker som sagts. Och vill man läsa Uniteds väldigt intetsägande pressmeddelande finns det tillgängligt här.

Ronaldos intervju ser hursomhelst ut att sätta punkt för sejouren i United.

The Times uppger att verkställande personer inom United ska vara rasande på 37-åringens agerande och ser helst att klubben och spelaren snarast går skilda vägar.

Tidningen uppger även att Erik ten Hag för samtal tillsammans med klubbens viceordförande Joel Glazer och fotbollsdirektör John Murtough om hur man ska hantera situationen. Det uppges bland att man konsulterar rättslig expertis från klubbens chefsjurister. I det avseendet kan vi göra en brygga över till The Telegraphs rapportering, som handlar om ett eventuellt kontraktsbrytande och om det är möjligt att riva det i förtid. Ronaldos kontrakt går nämligen ut till sommaren.

Finns det någon väg tillbaka för Ronaldo i United? 

Från tidigare i somras rapporteras det även om en dispyt mellan United och Ronaldo, där den senare kände sig sviken av klubben för att ha prioriterat sin familj under tiden klubbens befann sig på försäsongsläger i Asien och Australien. Anledningen till detta var att portugisens dotter var inlagd på sjukhus, men enligt Ronaldo valde vissa i klubbledningen att inte tro på det, eller åtminstone inte köpa in sig på det.

Detta förnekas, efter vad källor till Manchester Evening News erfar. Det ska i alla fall inte ha varit någon konflikt mellan Ronaldo och Ten Hag inledningsvis, då nederländaren pratade gott om forwarden och sa att man räknade med honom under säsongen.

Det ligger av allt att döma en hund begraven någonstans…

Bästa vänner?

Under dagen har det cirkulerat en video där Portugals VM-trupp mötts upp och två personer är i fokus, nämligen Ronaldo och Bruno.

Det ser ut som att stämningen mellan dem är tämligen frostig, framför allt från Brunos håll, vilket hade kunnat varit förståeligt.

Men det verkar helt enkelt som att hela situationen har blivit uppförstorad av media och att det inte är någon stor grej.

Norskan kan överväga lämna United

Vilde Boe Risa kan bara på väg bort från United, bekräftar hon själv till norsk media.

Den norska mittfältaren kom till United sommaren 2021 och har kontrakt som sträcker sig till sommaren 2023, med option på ytterligare ett år.

Ringa speltid ser dock 27-åringen som ett bekymmer och blir det inte ändring på det kan hon komma att söka sig bort från United. Hon säger ändå att intentionen är att stanna i United.

”Jag hoppas att det inte blir aktuellt [att lämna], men jag måste vara redo på att det kan bli så,” säger norskan till tidningen Bergensavisen. 

United i landslagen

Vi fortsätter på damlaget och noterar landslagsspel för en del.

Grace Clinton och Emily Ramsey spelade från start när Englands U23 tog emot Italien i en match som slutade mållöst. Därmed hållen nolla för Ramsey.

I U19-sammanhang spelade Keira Barry från start för England, som tog emot Nederländerna. Matchen slutade 2-1 till Nederländerna.

Cupspel för herr och ungdom

Till sist kan vi meddela att Uniteds ligacupmatch mot Burnley den 21 december kommer tevesändas i Storbritannien, vilket därmed möjliggör tittning i Sverige.

För Uniteds U21 lag står det även klart att man kommer möta Wolverhampton Wanderers i EFL Trophy den 22 november, där lagen tillsammans med tävlingssamordnaren kommit överens om att spela matchen på Wolves hemmarena Molineux.