Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedspelarna i VM
Många Unitedspelare med chans att gå långt

Idag inleds fotbollshistoriens mest ifrågasatta och korrupta världsmästerskap. Det är också en turnering där ett gäng Unitedspelare kommer delta, med en del som får sägas ha att god chans att gå långt. Här går vi kortfattat igenom vilka som kommer spela i 2022 års upplaga av VM i Qatar. 

England

I England hittar vi Marcus Rashford, Luke Shaw, och Harry Maguire från United. Det är i detta fal de två förstnämnda som presterat på klubblagsnivå och bör således vara aktuella i Gareth Southgates VM-elva.

Traditionen säger dock att Maguire ska spela i ett engelskt landslag under Southgate, så bli knappast förvånade om Unitedkaptenen dyker upp.

Vad gäller Rashford och Shaw är det framför allt den sistnämnde som bör vara mest given i en startelva. Shaw har hittat formen i United och har varit bra under hela hösten. Rashford har blandat och gett men ändå visat att formkurvan pekar uppåt. Tveksamt dock om han mäter sig med spelare som Harry Kane, Phil Foden, och Bukayo Saka, om Southgate får bestämma alltså…

Spelschema England
Måndag 21/11 14.00 England – Iran
Fredag 25/11 20.00 England – USA
Tisdag 29/11 20.00 Wales – England

Argentina

Lisandro Martinez är ensam från United att representera Argentina i årets mästerskap.

Det lär inte råda några tvivel om att 24-åringen kommer starta i Argentinas backlinje under mästerskapet. Hösten i United har varit en succé, trots tvivel från många håll om hur han skulle acklimatisera sig till Premier League. Ingen kan längre tvivla på honom.

Argentina har alla förutsättningar för att gå långt i detta VM och ses och som en rättmätig favorit.

Spelschema Argentina
Tisdag 22/11 11.00 Argentina – Saudiarabien
Lördag 26/11 20.00 Argentina – Mexiko
Onsdag 30/11 20.00 Polen – Argentina

Danmark

Eriksen kommer bli en nyckelspelare för det danska landslaget i VM.

Om Martinez har haft en stor inverkan på United den här hösten, vad har då inte Christian Eriksen haft? Dansken har, i mitt tycke, varit Uniteds viktigaste spelare under Erik ten Hag. Tillsammans med Casemiro har dansken i princip revolutionerat mittfältet och verkligen visat hur fotboll ska spelas. En världsklasspelare, helt enkelt.

De som engagerar sig i detta VM kanske inte kommer hålla på Danmark (så till vida man inte är dansk, förstås), men jag tror vi alla är överens om att önska Eriksen ett roligare mästerskap än det förra.

Med en Eriksen i form kan Danmark gå långt…

Spelschema Danmark
Tisdag 22/11 14.00 Danmark – Tunisien
Lördag 26/11 17.00 Frankrike – Danmark
Onsdag 30/11 16.00 Australien – Danmark

Frankrike

I det franska landslaget hittar vi endast Raphaël Varane från United. Mittbacken går dock en kamp mot klockan för att bli skadefri, då han tvingades avgå i mötet mot Chelsea i slutet av oktober.

Om Varane är i speldugligt lär han vara given i Deschamps elva. Men finns många andra intressanta namn i mittlåset, som till exempel William Saliba, Jules Koundé, och Ibrahima Konaté

Spelschema Frankrike
Tisdag 22/11 20.00 Frankrike – Australien
Lördag 26/11 17.00 Frankrike – Danmark
Onsdag 30/11 16.00 Tunisien – Frankrike

Tunisien

Hannibal blir Uniteds bidrag till Tunisien. Just nu utlånad till Birmingham City, där han stått för en fin höst.

Lär kanske inte göra anspråk på en startplats i Tunisiens startelva men kan nog ändå få lite speltid.

Spelschema Tunisien
Tisdag 22/11 14.00 Danmark – Tunisien
Lördag 26/11 11.00 Tunisien – Australien
Onsdag 30/11 16.00 Tunisien – Frankrike

Uruguay

Facundo Pellistri har inte haft någon minnesvärd höst i United. Noll minuter i herrlaget och kan nog få svårt att ta plats i ett starkt Uruguay.

Spelschema Uruguay:
Torsdag 24/11 14:00 Uruguay – Sydkorea
Måndag 28/11 20:00 Portugal – Uruguay
Fredag 2/12 16:00 Ghana – Uruguay

Portugal

Fernandes stod för ett fint VM-genrep mot Nigeria i torsdags.

Fokus i Portugal blir tvivelsutan på en viss Cristiano Ronaldo, som innan VM gjort sig till åtlöje med Piers Morgan och därmed också gjort sig själv till persona non grata i den röda delen av Manchester. Kommer sannolikt ha en större roll att spela i landslaget, där även Bruno Fernandes och Diogo Dalot återfinns.

Dalots chanser att ta en startplats får ses som halvbra. Han konkurrerar naturligtvis inte ut Joao Cancelo på högerbacken, men räddningen kan bli att skicka över City-backen till vänster och därmed göra plats åt Dalot.

Fernandes måste vara självskriven.

Spelschema Portugal
Torsdag 24/11 17.00 Portugal – Ghana
Måndag 28/11 20.00 Portugal – Uruguay
Fredag 2/12 16.00 Sydkorea – Portugal

Brasilien

Unitedspelare i Brasilien finns det gott om, närmare bestämt fyra stycken (eller tre och en halv, kanske). Alex Telles är halvan jag tänker på. Vänsterbacken är just nu på lån i Sevilla och lär nog inte ha någon framtid i United. Startplats i Brasilien är däremot inte otänkbart, då alternativen inte är jättemånga.

På mitten hittar vi både Fred och Casemiro, där framför allt den senare är självskriven i Tites elva. Trots att han kanske inte varit absolut toppform i United har han ändå visat absoluta världsklass. Fred kan däremot få kriga hårdare för sin plats, då det finns konkurrens i form av Fabinho, Lucas Paqueta, och Bruno Guimarães.

Längre fram hittar vi Antony, som kommer vilja göra anspråk på högeryttern. Andra spelare som ska in i offensiven är Neymar och Vinicius Junior.

Spelschema Brasilien
Torsdag 24/11 20.00 Brasilien – Serbien
Måndag 28/11 17.00 Brasilien – Schweiz
Fredag 2/12 20.00 Kamerun – Brasilien

Nederländerna

Tyrell Malacia är ensam i Nederländerna att komma från United. Någon Donny van de Beek blev det av förklarliga skäl inte.

Malacia inledde starkt i United men fick sedan se sig omsprungen av Shaw. I landslaget bör han ha bra chanser till spel. Konkurrens kan han eventuellt få av den gamle Unitedspelaren Daley Blind.

Spelschema Nederländerna
Måndag 21/11 17.00 Senegal – Nederländerna
Fredag 25/11 17.00 Nederländerna – Ecuador
Tisdag 29/11 16.00 Nederländerna – Qatar