Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

unitedsvepet
Glazer med ett icke-uttalande / Ratcliffe och Beckham på tapeten / Sancho i hårdträning

Torsdagens nyhetssvep är här. Det innehåller såklart fortsatta nyheter och rykten om en eventuell försäljning av Manchester United och klubbens framtid. Sir Jim Ratcliffe och David Beckhamn är namn som nämns i samband med dessa rykten. Därutöver lite uppdateringar från Nederländerna där Jadon Sancho tränar hårt. 

Glazer med ett icke-uttalande

Avram Glazer fångades av Sky News med frågan om varför en försäljning är tänkbar just nu och inte tidigare. Han svarade såklart inte på frågan utan bara med att ”vi ser över alla strategiska alternativ”. Samma gäller på frågor om Unitedfansens besvikelse och varför Ronaldo tvingades lämna. Följetonger fortsätter.

Radcliffe och Beckham på tapeten

Sir Jim Ratcliffe nämns åter igen i samband med nyheterna om att United kan komma att säljas. James Ducker och Telegraph Sport menar att miljardären och hans företag Ineos Group är seriösa i intresset av att köpa United.

Gruppen äger redan flera fotbollslag, franska OGC Nice och FC Lausanne-Sport från Schweiz. Ratcliffe uttryckte intresse redan i somras men fann då ingen väg framåt i samtalen.

Även David Beckham nämns i samband med Uniteds eventuella försäljning. Financial Times rapporterar att potentiella köpare kan involvera Becks på ett eller annat sätt, som frontfigur vid ett köp av Manchester United. Det kan möjligen vara ett smart drag för tänkbara köpare.

Även modekedjan Zaras grundare, Amancio Ortega, sägs vara en av de intresserade. 86-åringen är en av världens allra rikaste personer och har enligt uppgift i Manchester Evening News meddelat sitt intresse till klubbledningen.

Sancho i hårdträning

Medan Shaw, Maguire och Rashford spelar med England jobbar Jadon Sancho hårt i Rosmalen, Nederländerna tillsammans med tränare som Ten Hag rekommenderat. Syftet är att hitta åter till sin form han visade i början av säsongen. Det är naturligtvis väldigt viktigt för United att få igång Sancho.