Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Inget hindrar ett Saudi-övertagande / Gakpo prioriteras

Dagens nyhetssvep innehåller nyheterna om att Premier League kommer att fortsatt tillåta Saudi-övertaganden i ligan. Vi rapporterar även att Cody Gakpo är Erik Ten Hags största prioritet i januari.

Inget hindrar ett Saudi-övertagande

Premier League kommer inte att införa regler för att förhindra Saudi-intressenter från att investera i engelska klubbar, det rapporterar The Telegraph. Denna nyhet är såklart särskilt intressant för Manchester United och lilla Liverpool då båda klubbarna nu finns tillgängiga för ett ägarbyte.

Vi såg ju förra åren hur Newcastle helt plötsligt transformeras till världens rikaste fotbollsklubb då de köptes av Saudiska investeringsfonden Public Investment Fund. Det finns en övergripande negativ inställning med Saudiska investerare och de enorma pengar som tillkommer men som det ser ut nu så finns det ingenting som stoppar en sådan investerare från att ta över en klubb som Manchester United inom en snar framtid.

Gakpo prioriteras

Efter Cristiano Ronaldos uttågande och Anthony Martials oroade skadehistorik så letar Erik ten Hag efter ett nytt offensivt vapen i januari och tränaren har gjort det tydligt för klubbledningen att uppgraderingar behövs i frontlinjen inom kort.

Hollänske anfallaren Cody Gakpo står högst upp på Ten Hags önskelista efter en fantastisk höst i PSV och en imponerande start på VM turneringen. Gakpo har funnits på Ten Hags radar enda sedan i somras och det rapporteras nu att vår holländske tränare vill ta Gakpo till Manchester så snabbt som möjligt. Klubben var tidigare skeptiska till att värva i januari men efter att Ronaldos rymliga lön försvunnit så finns det pengar att spendera.

United har även identifierat AC Milans Rafael Leao som ett alternativ ifall ett värvningsförsök av Gakpo skulle misslyckas.