Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Wolverhampton Wanderers - Manchester United 0-1
Ett uppfriskande drag av Ten Hag som sätter standarden

Manchester United avslutade året på bäst sätt med en seger borta mot Wolverhampton Wanderers och hänger nu med i toppracet i allra högsta grad, om än att det är en bit upp till tabellettan.

United spelar för stunden kanske inte den mest flärdfulla fotbollen men Erik ten Hag har verkligen ingjutit en stabilitet i laget som inte synts till på väldigt länge.

Segern var helt och fullt rättvis, även om det dröjde till slutskedet av matchen innan Rashford hittade nätet.

Matchen i sig kommer naturligtvis inte gå till historien. Som sig bör när United möter Wolves. Men det vi kanske kommer minnas den för är att Ten Hag satte en formstark Rashford på bänken, till allas förvåning.

Tydligen ska engelsmannen ha försovit sig och kommit för sent till en träning. Det kan ju ses som en småsak, särskilt när det gäller en av lagets bästa spelare och ”ambassadör” för klubben. Men i Ten Hags United går det inte att spela på sitt namn, och det är uppfriskande.

Rashford tog det nog själv ganska bra och det skickar dessutom en signal om vad United är idag jämfört med ett drygt halvår sedan.

Härnäst väntar Bournemouth på hemmaplan för United och känslan är att tre nya poäng kommer spelas in på kontot. Det finns inget som talar för något annat just nu.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

  • Gällande situationen med Rashford menar Ten Hag att alla måste förhålla sig till de regler som finns och att det gäller att vara konsekvent. Det handlar både om på och utanför planen. Rashford svarade på det bra.
  • Var inte nöjd med prestationen i första halvlek. Lägen skapades men måste bli mer kliniska framför mål.
  • Alla bidrar. Det är elva spelare som försvarar och elva som attackerar.
  • Svårt att möta ett Wolves som har en ny manager, vilket ofta ger ny energi. Samma sak mot Aston Villa.
  • Slutligen fick Ten Hag en fråga om Ronaldos karriärsval men nederländaren duckade frågan och menade att det viktiga är att blicka framåt i stället.

Presskonferensen finns att se här.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Den allra bästa sortens ursäkt av Marcus Rashford