Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hag om Sancho / Staniforth ryktas bort / fotbollsvärlden sörjer Vialli

Idag får vi ta del av Erik ten Hags andra del av presskonferens inför kvällens match mot Everton. Nederländaren pratar bland annat om Jadon Sanchos status. Vidare plockar vi upp ett transferrykte som rör damlagets Lucy Staniforth samt uppmärksammar att den före detta fotbollsspelaren och profilen Gianluca Vialli har gått bort.

Tidigare under dagen presenterade även United den 29-årige målvakten Jack Butland, som lånas in från Crystal Palace.

Ten Hags presskonferens

Om Sanchos status

Vill ha Sancho tillbaka så snart som möjligt, men det är en process som inte heller går att skynda fram. Det krävs tålamod. Ten Hag medger dessutom att det finns lite av en brist på offensiva alternativ i truppen. Positivt är i alla fall att Sancho gör framsteg i sin fysiska status, men den är ofta också relaterad till den mentala hälsan. Fotbollsspelare är inte robotar, avslutar nederländaren.

Om målvaktssituationen

De Gea är alltjämt förstavalet men Butlands intåg bidrar till konkurrens och och Heaton finns även att tillgå.

Om Rashford

Nöjd med hans fokus under matchen mot Bournemouth och att han fick göra mål.

Om att vinna titlar

Det finns många möjligheter att vinna troféer. Det är alltid roligt att vinna, säger Ten Hag. Att vinna en titel kan hjälpa till att vinna fler. Det ger erfarenhet. Han tycker även att det finns tillräckligt mycket kvalitet i truppen för att vinna.

Hela presskonferens finns att se här.

Intervju med Butland

United presenterade under fredagen den 29-årige målvakten Jack Butland, som lånas in från Crystal Palace. Här finns en första intervju med engelsmannen att ta del av, där han från första stund säger att han fått ett varmt bemötande från personal i klubben.

Staniforth på väg bort?

Damlagets 30-åriga mittfältare Lucy Staniforth ryktas bort från United och uppges vara på Aston Villas radar, detta skriver Emma Sanders på BBC, som för det mesta har god insyn i damlaget.

Villa har dessutom värvat in kantspringaren Rachel Daly, som vann EM med England i somras.

Rashford prisas

Marcus Rashford tycks ha fått snurr på karriären igen och gör mål mest hela tiden nu. Förmodligen är det ingen som protesterar mot att engelsmannen prisas som månadens Unitedspelare i december.

Fotbollsvärlden sörjer Vialli

En fotbollsprofil har under fredagen lämnat oss. Det är den före detta italienska storspelaren Gianluca Vialli som vid 58 års ålder idag somnade in efter att ha kämpat mot cancer.

Vialli representerade gjorde störst avtryck i Italien i klubbar som Cremonese, Sampdoria, och Juventus, men hann även med en sväng i Chelsea i slutet av 90-talet.

Vi på Muss gör även som Manchester Uniteds officiella kanaler och säger vila i frid.