Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Brighton & Hove Albion - Manchester United 1-0
Sänkta i matchens sista spark

Det blev som förväntat en tuff och jämn tillställning borta i Sussex igår ikväll. Manchester United gjorde åter igen en bra första halvlek men lyckades inte sätta de chanser som skapades. Andra halvlek gick till Brightons fördel som satte press i slutet och avgjorde på straff i matchens sista spark. En trist dagen efter som nu måste förvandlas till revanschlust inför bortamatchen mot West Ham. 

Vi lyckades som sagt skapa en hel del fina bollar in bakom Brightons backlinje i första halvlek men samtliga avslut på mål prickade i princip Jason Steele i Brightons mål. Efter vila gick tröt orken och Brighton var det bättre laget. De lyckades få Unitedspelare griniga och det var en hel del hård kamp snarare än skönspel.

Domare Andre Marriner släppte det mesta men lyckades såklart hitta en frispark i matchens sista minut när Shaw lite lätt la armen om en Brightonspelare. Den situationen ledde vidare till en hörna där Shaw sedan lyckades få bollen på handen. McAllister avgör med matchens sista spark från elva meter.

Nya tag gäller på söndag borta mot West Ham. Oavsett förlusten igår bör vi såklart reda ut en plats bland topp fyra.  Om Liverpool går rent måste United fortfarande ta nio poäng vilket ska vara överkomligt. Att Liverpool går rent tror många men de har också tuffa motståndare på schemat i Brentford och Aston Villa (och Leicester borta). Det lilla otäcka är att Liverpool endast är en poäng bakom vid vinst på lördag hemma mot Brentford, men nog ska de vara fyra efter igen på söndag kväll.

Höjdpunkter från matchen

Ten Hags presskonferens

Erik Ten Hag var såklart besviken med förlorade poäng i matchens sista spark. De första minutrarna summerar matchen enligt Ten Hag där vi inte lyckas göra mål på en bra chans för att strax efter råka ut för en kontring där vi ger bort en mycket bra chans till Brighton. Övrigt från Ten Hag:

  • Sätter man sina chanser så förlorar man inte. Vi måste göra mål på den här nivån när vi skapar så mycket.
  • Shaw spelare väldigt bra och det är frustrerande att han åker på en frispark i slutet, mycket annat blev inte frispark i andra halvlek. Det var en regelrätt blockering från Luke.
  • Det är inte min uppgift att utvärdera domaren, vi gör ett misstag på slutet men det är frustrerande såklart.
  • Vår fysiska status de senaste matcherna har sett bra ut, vi gör det väldigt bra så så jag är inte orolig.
  • Vi utvecklas hela tiden även på bortaplan även mot de bästa lagen, men vi måste vara mer kliniska och ha fokus till matchen är slut.

Andra reaktioner

Mer om matchen

Vikten av att utnyttja sina chanser